Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Ät rätt och träna - tips inför 2013

Veckorna efter årsskiftet har de flesta gym ovanligt många besökare. Nyår innebär en chans till omstart, ett bra tillfälle att komma igång med sin träning. Det är inte alltid man uttalat ett egentligt nyårslöfte - de flesta bryts ju förr eller senare ändå - men bara det faktum att vi har ett nytt år och vi alla får en ny chans kan driva upp motivationen att ta tag i sin träning avsevärt.

Och varje chans till motivation och hälsa bör man förstås ta. Alla vet att träning är bra för den som vill hålla vikten eller gå ner i vikt, bli starkare och mer hälsosam.

Ett tips såhär i början av din träning är att ta det lugnt och inte gå ut för hårt. Börjar du plötsligt köra långa träningspass fem gånger i veckan så är risken stor att du tröttnar och att din träning rinner ut i sanden.

I samma veva som vi börjar (om) med träning är det också bra att se över kosten. För att orka träna behöver vi få i oss rätt mängder kolhydrater, fett och proteiner. Proteinerna är viktiga för att det är de som bygger upp kroppens celler.

Proteiner gör det till exempel möjligt för musklerna att växa så att de blir starkare och vi orkar träna mer. Om du tränar hårt kan det vara bra att ta ett särskilt kosttillskott för träning eftersom det kan vara svårt att få i sig tillräckligt mycket proteiner enbart genom vanlig mat.

Det finns idag naturliga och proteinrika kosttillskott som består av 100% frystorkade ägg - ett kosttillskott helt utan tillsatser. Man kan välja mellan heläggpulver som består av hela ägg, äggulepulver med enbart äggula och äggvitepulver med enbart äggvita. Äggula innehåller mer fett och därmed mer energi än äggvita och är därför ett något mer kalorisnålt kosttillskott.

Fett och kolhydrater omvandlas till energi i kroppen, energi som behövs för att du ska orka använda dina muskler och därför bör du se till att få i dig lagom mängder av dessa näringsämnen.

En annan sak som inte kan understrykas nog är att det är viktigt att kompensera vätskeförlusten du utsätts för vid hård träning. Glöm inte att dricka vatten före, under och efter ett träningspass.

Om du väljer att simma som träning så märker du förmodligen inte att kroppen svettas eftersom vattnet kyler ner dig - men även vid simning är det alltså av yttersta vikt att din kropp får i sig tillräckligt med vätska.

Stort lycka till med din träning och glöm inte att vara rädd om dig!

 

12 Jan 2013