Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Att bila till Danmark med barn

Nyligen var vi på familjesemester i Danmark och semesterns primära mål var självklart att besöka Legoland. Trots många farhågor om en jobbig resa med två åksjuka barn valde vi att ta bilen ner. Från Stockholm till Billund där Legoland ligger är det runt 80 mil - det blir med andra ord många timmar i bilen. Eftersom det inte går så bra att läsa vanliga böcker i bilen om man brukar drabbas av åksjuka valde vi att köpa ljudböcker som både vi och barnen tycker är trevliga att lyssna på.

I och med att det blev många timmars bilresa så hann vi avverka en skiva med Bröderna Grimms sagor, en skiva med Gubben Pettson och två olika ljudböcker om Sune. Böckerna om Sune, som är skrivna av Anders Jacobsson och Sören Olsson var de som var överlägset mest populära hos våra två pojkar som är fem år och sex år gamla och de var även väldigt roliga för oss vuxna.

En hel del kiss- och bajshumor var det visserligen, men också hög grad av igenkänningskomik för den som har eller har haft småbarn.

När man åker på bilsemester med barn är det viktigt att alla sitter bekvämt i bilen. Även om en vanlig bälteskudde rent säkerhetsmässigt kan räcka åt ett barn från fem-sex år och uppåt vid kortare bilresor är en bältesstol alltid att föredra för längre bilresor.

I bältesstolen sitter barnet bekvämt och säkert - ryggdelens primära funktion är egentligen inte att skydda barnet vid en krock utan snarare att se till att bilens bälte fyller sin funktion - att barnet inte faller ur bältet även om det skulle somna i bilen. Därför är det en självklarhet att bägge barnens bältesstolar skulle med.

För att ta oss över från Sverige till Danmark valde vi att ta färjan mellan Helsingborg (där vi sov första natten) till Helsingör. Färjan tog 20 minuter och vi behövde inte boka i förväg - det var bara att betala med kort och köra på.

På hemvägen tog vi Öresundsbron tillbaka till Sverige, framför allt för att ingen av oss åkt den vägen förut. Även bron var spännande att åka tyckte killarna. Vill du se foton från resan? Kolla in min fotoblogg.

25 Apr 2012