Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Att hålla kontakten efter studenten

Återigen rullar studentflaken ut på våra gator, och en ny kull ungdomar möter sin nyvunna frihet med allt vad det innebär. Men studenttider är också en tid fylld av separationer, då vänner går skilda vägar och grupper utan andra naturliga sammanhang splittras.

Detta kan kännas sorgligt, även om examen i huvudsak handlar om början på någonting nytt. För den som inte är redo att släppa taget helt finns dock en del roliga knep att ta till. Jag bjuder här på tre tips som kan vara en tröst när saknaden blir för stor.

1. Skriva brev - Sociala medier i all ära, men ett handskrivet brev med framkallade fotografier slår ändå elektroniska meddelanden i alla lägen. De är personliga, visar att man lagt ner tid, och kan innehålla så mycket som internet inte klarar av: små prylar, dofter och så vidare.

2. Återträff - Oavsett om en av er flyttar till en annan stad, en av er skaffar barn, en av er reser utomlands och en blir kvar på orten, så kan ni avge ett löfte om att försöka styra upp en återträff en gång om året. Optimalt är att ha återträffarna på olika platser, så att ni får chansen att besöka varandra.

3. Grupptryck - Ordet betyder från början någonting annat, men i detta sammanhang handlar det om någonting betydligt roligare, nämligen att göra varsin tröja med tryck till alla i kompisgänget, med ett motiv som symboliserar er vänskap. För den mer subtile går det givetvis lika bra med prylar eller accessoarer, en kopp eller en tygväska.

Inget av dessa tre knep utesluter de andra, och i den bästa av världar kommer ni hålla kontakten via både brev och återträffar. Förslagsvis kan ni planera en återförening där alla kommer iklädda gruppens alldeles egna T-shirt med tryck!

Men innan ni börjar tänka på hur det blir efter studenten, så hoppas jag att ni ser till att ha en riktigt härlig studenttid och tar hand om varandra - såväl studenter som andra vänner.

 

16 May 2012