Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Att hitta en bra blodtrycksmätare

Högt blodtryck - Ett stort I-landsproblem

Högt blodtryck är ett stort problem i västvärlden idag och den största svårigheten med detta allvarliga och ofta livshotande tillstånd är att det sällan visar några symptom alls. Därför är det viktigt att vi får våra blodtryck kontrollerade med jämna mellanrum och det finns inget enklare sätt att göra det i dag än med hjälp av en egen blodtrycksmätare i ditt eget hem.

Moderna blodtrycksmätare är mycket enkla

Moderna automatiska blodtrycksmätare är mycket enkla att använda och de flesta har stora digitala displayer som också är mycket lätta att avläsa. Många har också minnesfunktioner som gör det möjligt för dig att hålla dina blodtrycksmätningar lagrade över tiden och så att du kan skriva ut dessa och ta med dem till din husläkare, eller läsa in dem i datorn där de kan ritas ut i en tydligare grafisk bild.

Skaffa en blodtrycksmätare som passar dina behov

Ett stort problem för många människor är att välja en automatisk digital blodtrycksmätare som passar deras behov (till exempel med rätt storlek på manschetten) och budget. Därför har vi tittat på ett antal ledande maskiner som är till försäljning så att du kan få en saklig men också oberoende bild av varje blodtrycksmätare. Att själv ha koll på ditt blodtryck är oerhört viktigt. Det är naturligtvis också viktigt att se till att du gör dina blodtrycksmätningar korrekt och att du kan tolka resultaten från dom. Vad menar vi när vi talar om ditt systoliska eller diastoliska tryck och vad är ett normalt blodtryck?

Egna blodtrycksmätare har ibland otillräckliga instruktioner

Av denna anledning har vi på vår sida skrivit instruktioner om hur du mäter ditt blodtryck, och hur du på bästa sätt ska kunna tolka dina egna blodtrycksmätningar.  Dessa kan du använda om du inte hittar några bra instruktioner i manualen till din blodtrycksmätare. Men detta ger inte hela bilden om högt blodtryck och blodtrycksmätningar och därför skriver vi ett antal allmänna artiklar om just högt blodtryck (inklusive sådant som vad som orsakar förhöjt blodtryck och hur kost och motion kan hjälpa sänka ditt höga blodtryck) och även lågt blodtryck som ofta förbises dessa dagar. Lågt blodtryck kan t.ex medföra att det svartnar för ögonen eller yrsel om du reser dig upp för snabbt, eller om du ska byta glödlampor i taket så går detta ofta inte att genomföra då armarna inte får tillräckligt med syrerikt blod tack vare det låga blodtrycket.

Blodtrycksmediciner, ta reda på orsaken till ditt höga blodtryck först

Vi tittar också på blodtrycksmediciner. Många miljoner människor tar någon form av blodtryckssänkande medicin varje dag och det är bra att förstå precis hur dessa läkemedel fungerar så att du, tillsammans med din läkare, kan välja de mediciner som är rätt för dig. Kan du verkligen inte göra något själv, utan är du tvungen att förlita dig på dyra blodtryckssänkande mediciner? Slutligen, vi har även ett mycket användbart blodtrycksdiagram som hjälper dig att ha en överblick över hur du mår - blodtrycksmässigt.

 

2 Feb 2012