Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Att köpa laserkrivare

Laserskrivare arbetar genom att med hjälp av laser projicera en bild av sidan som blir utskriven på en elektriskt laddad trumma som roterar. Trumman är belagd med en organisk fotoledare som tar bort laddningen från de områden som har utsatts för ljus.

Tonerpartiklar plockas sedan upp av statisk elektricitet av skrivartrumman och trycks på pappret genom att använda både direkt kontakt och värme för att smälta bläcket på pappret.

Många kontor använder laserskrivare av den anledningen att det blir billigare per utskrift, då laser toners är dyrare i inköp men räcker ofta mycket längre än bläckpatroner.

Den skriver också ut mycket snabbare på grund av att laserstrålen har oföränderlig diameter vilket gör att den skriver mer exakt utan att spilla överblivet bläck.

En laserskrivare passar också den som skriver ut väldigt sällan då toners inte torkar på samma sätt som bläckpatroner. Men för stor användaren så är laser bäst och ovan problem kan enkelt lösas genom att skriva ut något då och på din bläckstråleskrivare.

En annan fördel med en laserskrivare är att den håller bättre än en bläckstråleskrivare.

Utbudet för billiga skrivare är mindre, billiga laserskrivare har sällan möjlighet att skriva ut färg, bläckstråle ger dessutom generellt bättre kvalitet på bild och fotoutskrifter.

Att ha en apparat som både kan skriva ut, kopiera, scanna och faxa så kan man både spara tid, pengar och plats. För detta syfte finns det så kallade multifunktionsskrivare.

Det finns både bläck multifunktionsskrivare och laser multifunktionsskrivare. Laser multifunktionskrivare kan man hitta för dryga tusenlappen, vill man ha färg hamnar man på runt 2500 ex moms.

Andra saker att tänk på:

Upplösning:

Upplösning mäts i DPI (punkter per tum). Ju högre upplösning, ju bättre utskrifter generellt sätt. Detta är dock bara viktigt om man skriver ut foton, marknadsföringsmaterial och dylikt.

Skrivarhastighet:

Utskriftshastighet mäts i PPM, (sidor per minut). Det är naturligtvis något viktigt om man vill slippa vänta länge. I specifikationerna på skrivare brukar det vara en fart för färgutskrifter och en för svartvitt.

Duplex:

En skrivare som har duplex har möjlighet att vända pappret helt själv och skriva på båda sidor, det kan spara väldigt mycket tid och papper.

Ofta ser man att att duplexskrivare har ett D i namnet som t.e.x CKI c511dn.

Nätverk:

En skrivare som man kan koppla in en nätverkskabel (gränssnitt ethernet) i är väldigt lämpligt att ha om flera datorer i samma lokal använder samma skrivare.

Skrivare med nätverk har ofta ett N i modellnamnet.

En av det viktigaste sakerna att kolla upp är tonerkostnaden, kolla upp vilka toners som passar till skrivaren och kolla sedan specifikationerna om det står hur många utskrifter dom är beräknade till. På så sätt kan man räkna ut hur mycket den totala skrivarkostnaden kommer att bli.

30 Nov 2012