Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Att sälja fakturor

Idag finns det både små och stora företag som kan ha behov av att förbättra sin egen likviditet så väl som att på ett snabbt sätt frigöra kapital. Det finns ett mycket enkelt sätt att göra detta på och det är att vända sig till ett factoringbolag. Ett sådant är Invoice Finance. De ägnar sig åt bland annat factoring, där det ingår något som heter fakturaköp. Det innebär att du till dem kan sälja dina fakturor, eller belåna dem. Invoice Finance är ett factoringbolag, som startades 2004 av Anders Rönngard, Margreth Sullivan, Sten K Johnson och Per Lindblad. Idag bedriver de finansiella tjänster åt företag inom fakturabelåning, fakturaköp och inkassohantering.

Vad innebär factoring?

Factoringbolag ägnar sig åt factoring, men vad är egentligen det? Factoring är en form av finansieringsform för företag för att förbättra betalningsförmågan. Man kan alltså sälja sina fakturor så väl som att man kan belåna dem. Om du funderar på att sälja fakturor och få pengar omgående, så är det bra att veta att det finns två olika sätt. Det är med eller utan så kallad regress. Säljer du en faktura med regress så innebär det att fakturan som inte blivit betald köps tillbaka av ert företag efter ett visst antal dagar och det är ert företag som behåller kreditrisken. En faktura som säljs utan regress innebär att det är factoringbolaget som står för risken att fakturan inte blir betald. Väljer du att använda dig av Invoice Finance så är det dem som står för risken, till dem säljer du alltså fakturor utan regress.

3 Oct 2016