Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Att skapa ett försäljningsintryck

Många vill idag arbeta som säljare. Den anledningen som man oftast hör är att man inte behöver någon utbildning, att man bara kan ta det lugnt på jobbet och att man tjänar jättebra för man har provisionslön. Jag säger bara snälla nån, det funkar inte riktigt så.

Visst, man behöver ingen utbildning för att bli säljare och man kan tjäna mycket pengar, men man kan definitivt inte ta det lugnt. Jag tycker att man har en lite skev syn på just försäljningsyrket. En duktig säljare är född till säljare, precis som en duktig fotbollsspelare är född till fotbollsspelare.

Det man ska tänka på om man vill bli säljare, är att man ska ha väldigt bra karisma. Karisma innebär hur pass bra man "charmar" någon enbart genom att visa sig, och att ge ett intryck till en person som man ska kommunicera med. En annan viktig, ja kanske den absolut viktigaste punkten, är att man ska ha lätt för att prata. Genom att man har lätt för att prata, så kan man enkelt föra dialoger med de personer som ska köpa dina saker, alltså dina kunder.

Om vi exempelvis säger att du ska börja på ett företag som säljer led belysning, så är det viktigt att veta vad ämnet handlar om. Man kan exempelvis inte bli osäker på de produkter man säljer, och man ska allra helst känna sin kund på såna delar som kunden inte tror du vet om henne/honom.

En fördel kan exempelvis vara att veta om lite tidigare affärer som kunden haft med andra företag. Vilka tidigare positioner han/hon har varit på, samt vilka företag som kunder i fråga har varit anställd på.

Sista steget i att få ett bra försäljningsintryck är att man måste vara lugn. Man får aldrig stressa, och man måste helt enkelt veta själv vad man ska säga, för att inte lova saker man sedan glömmer bort.

17 Dec 2013