Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Att spara pengar och olika sparräntor

Du har hört det så många gånger förut att det snart börjar bli tröttsamt, alla visdomsord och motton såsom ”många bäckar små” eller ”den som spar han har”.

Att spara pengar har den senaste tiden blivit en större industri än att spendera dem nästan – och metoderna att spara har blivit många. Nästan för många, för idag finns det så otroligt många varianter av sparande så att det kan kännas som att man drunknar.

Ena dagen kan ”experterna” i Aftonbladet rekommendera en viss aktie eller sparform medan dagen efter är samma tips värdelöst. Det är med andra ord inte helt självklart eller enkelt att veta hur man ska spara sina pengar eller i vilken form. Men som tur är så finns det gott om hemsidor på internet där du kan läsa mer om bästa och högsta sparräntorna, så du behöver aldrig oroa dig för brist på information eller fakta.

När du sparar pengar är det vissa saker som man tar med i beaktning, exempelvis vilken form av sparande man bör ge sig in på. Många personer nöjer sig tyvärr med att låta sparpengarna ligga på det privata sparkontot kopplat till betalkortet eller dylikt, detta är tyvärr det mest olönsamma sättet att låta pengarna växa då räntan ofta är så låg som 0 % och ger i princip ingen avkastning.

Många andra väljer att spara pengar i aktier till exempel, men detta kräver att man är både insatt och lägger ner tid samt energi på att analysera börsen, data och företag. För dig som är intresserad utav ekonomi eller matematik kanske det sistnämnda är något som lockar, men för många andra är det en värld som är alldeles för jobbig eller kämpig att bli en del utav.

Många människor förknippar och associerar automatiskt sparande med banken, detta till följd utav att det traditionellt alltid sett ut så. Människor har i århundraden förvaltat och säkrat sina pengar hos bankerna, och det kan ibland vara svårt att bryta upp gamla hjulspår. Men nu för tiden så finns det gott om andra sparformer man kan ägna sig åt som inte involverar banken. Exempelvis kan man investera och låna ut sina pengar till ett låneinstitut för att snabbt se dem växa.

Ett låneinstitut är ett slags företag där man kan placera sina pengar (låna ut) mot väldigt fördelaktiga räntor jämfört med sparkontot på banken. Det är dessutom ännu säkrare om du vänder dig till ett låneinstitut/företag vars sparränta är garanterad utav Finansinspektionen, på så sätt riskerar du aldrig att känna dig lurad eller besviken.

Ofta kan du få väldigt bra ränta hos ett låneinstitut, så mycket som upp till hela 10 procent. Om du skulle försöka få motsvarande ränta hos en bank får du det tufft, för även om du är en skicklig affärsman och har tur så blir räntan hos banken sällan högre än ett par procent. Dessutom så kommer det sistnämnda med långa bindningstider ända upp till 60 månader och en hel del andra villkor som måste följas.

Så om du som många andra vill börja upptäcka fördelarna med låneinstitut, kolla in de bästa och högsta sparräntor redan idag. Det är lika enkelt som att spara hos banken, men du kan få många extra tusenlappar över!

18 Aug 2013