Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Att tänka på inför flytten

Att flytta till en ny lägenhet eller till ett hus är något de flesta av oss drömmer om. Kanske har vi hittat drömpartnern som vi vill spendera vår framtid med. Kanske vill vi börja om på nytt på en ny plats i ett nytt hem.

Den där känslan, som infinner sig när man äntligen har skrivit kontrakt och är redo att flytta in, är oslagbar. Tankarna bara snurrar runt i huvudet, man tänker på vad man ska handla för saker, hur man ska möblera och på allt vad man kommer att kunna göra i lägenheten. Vårt tips är att inte gå för fort fram, tänk över noga hur du vill att slutresultatet ska bli. Köp inte några nya möbler bara för köpandets skull, köp inte heller möbler som du bara tänkt ”ha där ett tag”. Det blir lätt att just dessa möbler stannar kvar alldeles för länge.

Planera för ett rum i taget, då blir det lättare att se hur mycket möbler man verkligen behöver köpa. Tänk på att mäta ut vad ni har plats för så ni inte köper möbler som visar sig bli svårplacerade. Planera för allt vad ni vill köpa, detta för att slippa göra er av med något om ni drabbas av platsbrist.

Något som man brukar glömma att planera för är skrivbord. Man köper en soffa, en tv-möbel, ett snyggt soffbord och vips så var rummet fyllt. Som tur är finns det en hel del små och smidiga databord som man alltid kan lyckas klämma in.

Om man flyttar in i en liten lägenhet är det viktigt att vara smart, det finns många platssparande möbler och anordningar som man kan ta hjälp utav. Exempel på sådana ting kan vara:

  • Olika former av hyllor som man kan fästa på insidan av dörrarna. Dessa brukar finnas i alla möjliga varianter, en del i plast och en del i tyg. Gemensamt är att de sparar plats eftersom de staplar alla saker på höjden. Det finns även skoställ i samma variant.
  • Lådor som man kan rulla in eller förvara under sängen. Detta är ett utmärkt sätt att spara plats på, om man har en lite högre säng som har plats under sig, vill säga.
  • Smala men höga hyllor – Vi är generellt sätt dåliga på att använda höjden i våra lägenheter. Detta är synd eftersom en variation av låga och höga möbler både bidrar till mer plats och en mer dynamisk design av rummen.
  • Klaffbord – Klaffbord, eller bord med utdragbara skivor, är väldigt smidigt. Dessa bord sparar plats och kan oftast med en enkel manöver fällas ut till sin fulla storlek.

Hoppas dessa tips kunde hjälpa dig på vägen, lycka till med ditt nya hem.

 

15 May 2013