Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Att tänka på när man installerar ny belysning

Att sätta in ny belysning och nya lampor kan göra väldigt mycket för ett rum. Från att ha varit ett väldigt ”allmänt” utrymme så kan man med rätt belysning skapa en spännande atmosfär, spänning i rummet och göra ett utrymme långt mer intressant och du kan komma att kunna använda rummet för många syfte, från mys, till middag, till kalas och fest.

Men vad ska man tänka på när man skall belysa ett rum? Låt oss titta på några handfasta tips.

När man ska införskaffa ny belysning så är det några saker man bör tänka på. Först och främst bör man ju tänka igenom vart den ska sitta och vilken funktion man vill att den ska fylla.

Är det för ljusets skull? Är det för att skapa en viss stämning? Eller kanske för att belysa något specifikt som till exempel en tavla eller en vacker prydnad? Ska den sitta inne eller ute? Bestäm vad den ska användas till och vart den ska sitta och börja sedan att kika på mer exakt vilken lampa du vill ha och vad för belysning den ska avge.

Om man är noggrann med att planera belysningen och även mixa lampsorterna kan man dessutom spara in en del pengar, eftersom vissa lampor är mer effektiva vid bestämda användningsområden. Tänker man igenom detta så kan man få en lägre kostnad samtidigt som man har ett väldigt bra ljus.

När man sedan har bestämt sig för vad man vill ha så bör man också tänka igenom vilka tillbehör man behöver. Ska man ha en armatur till lampan? Vilken stil vill man ha på skärmen? Vilken färg vill man ha på belysningen? Ska man installera en dimmer?

Sådana saker är bra att bestämma i förväg så att man köper saker som passar bra ihop och som passar till det syfte som man har med belysningen.

3 Jun 2012