Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Att tänka på när man ska hyra bil

När det är dags att hyra en bil är det många som är osäkra på hur man gör. Det känns som ett ganska stort projekt att hyra en bil, men det behöver det inte alls vara. Däremot är det en hel del att tänka på och ifall man är ovan kan man såklart känna sig osäker på hur man gör.

Bokning

Ifall man ska hyra en bil som är lite ovanligare än en vanlig personbil är det bra ifall man hör av sig i god tid och bokar denna. Det kan exempelvis handla om att man behöver hyra en lastbil när man ska flytta.

Stationerna där man hämtar ut bilarna har oftast bara ett eller två exemplar av dessa bilar. När man bokar gör man det enklast via internet då man kan se bilder på alla bilmodeller som finns att tillgå och man kan betala direkt på hemsidan vilket gör att man slipper krångla med det väl hos stationen.

Ifall något skulle hända och man är tvungen att avboka sin hyrbil bör man göra detta minst ett dygn i förväg, annars finns risken att man får betala för att hyra bilen ändå.

Hämta din hyrbil

När det är dags att hämta hyrbilen är det några saker man ska tänka på. Först och främst måste du såklart ha med dig ditt körkort. Du behöver det dels för att få köra bilen, men också för att få hyra den. Innan du åker iväg med din ny-hyrda bil är det viktigt, för din egen skull, att du kontrollerar bilen noga ifall det skulle vara några skador.

Om det är någon skada som du inte upptäcker finns risken att nästa kund upptäcker felet och att du då får skulden för det. Granska alltid bilen noggrant innan du bestämmer dig för att köra iväg med den.

Envägsuthyrning

Ska du bara åka enkel väg? Då kan du leta efter stationer som har envägsuthyrning. Det betyder att du kan hyra bilen på en station och lämna tillbaka den i en annan. Det är klokare att göra så ifall du ska flytta en lång sträcka och ska ta med dig massa grejer till nya huset, sista vändan är det ju bara onödigt att du åker eftersom flytten då redan är klar.

Extra hyrbilsförsäkring

Ifall du är lite nojig av dig kan det vara skönt att skaffa en skadekostnadsreducering. Detta är en försäkring som minskar kostnaderna ifall du skulle råka vålla en trafikolycka. Hur denna är utformad och vad eventuella självrisker etc kostar beror på företagen och kan skilja väldigt mycket.

Ifall du är ovarsam om fordonet och gör sönder saker utan någon större ”anledning” blir du skadeståndsskyldig oavsett om du har skadekostnadsreducering eller inte.

Användning av bilen

När man väl hyrt bilen är det viktigt att tänka på att det finns vissa saker som man kanske inte får lov att göra i dem. De flesta uthyrare har begränsningar som säger att man inte får röka i bilen. Många har även begränsningar mot pälsdjur.

Ifall man hyr en större bil med flak eller lastutrymme kan det många gånger finnas restriktioner över vad man får lov att frakta i dessa bilar.

4 May 2012