Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Att tänka på när man ska köpa tandborste

Att det är otroligt viktigt för munhygienen att borsta tänderna regelbundet känner nog de flesta till, men alla vet inte hur viktigt det är att välja rätt tandborste för att man ska få bästa effekt av tandborstningen ska bli så effektiv som möjligt.

Det som försvårar det hela ytterligare är att det finns så otroligt många olika varianter av tandborstar att välja mellan, vilket förvirrar många. Därför kommer här några tips som hjälper dig välja en bra tandborste för just dig.

För det första ska en tandborste alltid vara mjuk, eftersom för hård tandborstning kan skada tänderna. Själva borsten bör även vara fast och tät för bästa resultat. Att undvika en alltför hård tandborste skyddar även ditt tandkött.

Vinklade tandborstar som har en viss vinklad del längst ut är ett bra val, eftersom det blir lättare att komma åt de delar av munnen som annars kan bli svåra att nå med hjälp av dessa. Vanliga ställen som de flesta inte borstar tillräckligt bra är nämligen t.ex. kindtänderna längst in i munnen, men att komma åt dem med en delvis vinklad tandborste blir mycket lätt.

Eltandborstar är också mycket effektiva, och allt fler använder dem idag. Att tänka på när man köper en eltandborste är dock att den ska ha en mjuk borste precis som en vanlig tandborste, för att undvika slitage på tänderna och skador på tandköttet.

Både när det gäller eltandborstar och vanliga tandborstar finns det både budgetmodeller och lite mer exklusiva varianter att välja mellan. Vad som är bäst är till viss del en smaksak, eftersom tandborsten även måste ha ett bra grepp när du håller i den. Tänk på att du kommer att använda din tandborste flera gånger per dag, så att den känns bra i handen är verkligen viktigt!

Om du fortfarande tycker att det är svårt att välja en bra tandborste kan du även kontakta din tandläkare för fler råd och tips, och även visa upp den tandborste du har idag. Då kan tandläkaren nämligen berätta för dig hur bra denna tandborste är, och om den inte är det, berätta om vilka problem den har.

19 Jan 2012