Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Att tänka på vid köp av stödbälte

När man ska köpa stödbälte finns det flera saker man först bör fundera över innan man bestämmer sig för vilken modell som ska köpas.

När i graviditeten

Alla modeller finns i två olika storlekar. Dessa grundar sig på var i graviditeten som kvinnan befinner sig i. Den första modellen är tillverkad för att passa under månad 4-6 medan den andra passar bäst månad 7-9. Nu ska man inte stirra sig blind på dessa siffor eftersom det varierar kraftigt hur behovet är. För att få det bälte som passar bäst kan det vara smart att diskutera med barnmorska eller en försäljare av dessa bälten.

Bredd

En sak som skiljer de olika modellerna åt är hur breda de är på ryggdelen. Det finns de som enbart är en dryg decimeter samtidigt som de största varianterna nästan är en halvmeter. De större blir mer stabila och stödjer mer men kan även kännas mer otympliga.

Magremsa

Det finns modeller med magremsa och modeller utan. Magremsan är det band som sätts fast sist när man tar på sig stödbältet. Det placeras över magen och fästes sedan på framdelen av bältet. Detta för att hålla det på plats extra mycket. Det har alltså inte någon större avlastande effekt utan sitter där främst för att inte bältet ska åka snett.

Magband eller stödbälte?

Har man smärtproblem i rygg eller bäcken ska absolut ett stödbälte väljas. De magband som säljs har inte samma stödjande funktion. Men de som inte är i behov av stödjandet utan bara söker efter en produkt som värmer och skyddar kan välja magbandet. Det är ett brett elastiskt band som spänner över hela magen.

Material

Ett stödbälte kan vara tillverkat av en rad olika material som alla har sina egenskaper. En modell är uppbyggd av bomull och bambu vilket gör att den upplevs sval och torr hela tiden. Andra modeller är främst sydda av bomull eller av polyester. Vad som är bäst är helt individuellt. Utöver tygmaterial har även vissa modeller insydda aluminiumskenor i ryggdelen. Dessa skapar ett extra stöd.

Färg

Det är främst tre färger som dominerar på stödbälten vilka är svart, vit och beige(hudfärgat). Vilken färg som passar bäst beror lite på vilken övrig klädsel man har tänkt bära.

Pris

När det gäller smärtlindring är många beredda att betala vad som helst – bara de blir av med smärtan. Men för den skull ska man inte behöva betala mer än nödvändigt. De flesta bälten kostar 300-400kr och det är vad man ska förvänta sig. Däremot finns det butiker som vill ha betydligt mer och menar att dessa är betydligt bättre. Men skillnaden är oftast marginell.

13 Oct 2013