Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Att tvätta sängkläder

Det finns få saker som är så viktiga att hålla rena som sina sängkläder. Man tillbringar trots allt nästan en tredjedel av ett dygn med att sova, och att sängen håller bra kvalitet och att sängkläderna är rena är därför väldigt viktigt för att minimera risken att drabbas av sjukdomar och ohälsa.

Framförallt så känns det också skönt att alltid kunna krypa ner i en skön och ren säng varje kväll. Hur ofta bör man då tvätta sina sängkläder, och hur ska man egentligen gå tillväga? Här kommer några enkla och korta tips på hur man kan förbättra hygienen i sin säng:

  1. Vädra ut dina sängkläder regelbundet

Egentligen behöver man inte tvätta sina kuddar och täcken särskilt ofta, så länge man har lakan och örngott som täcker dem. Genom att vädra ut kuddarna och täcket då och då gör man mycket för att bli av med kvalster och annat otrevligt som kryper omkring.

Man måste också komma ihåg att kvalster och sådant egentligen inte är särskilt farligt, utan mer lite otrevligt. Vädra ut sängkläderna några gånger i veckan så håller de sig fräscha.

  1. Tvätta lakan och örngott i höga temperaturer

Till skillnad från andra kläder kan man tvätta sängkläderna i höga temperaturer på upp till 60 grader. Detta tar effektivt bort bakterier och smuts, samtidigt som de inte riskerar krympa. Man bör tvätta sina lakan och örngott ett par gånger i månaden för bästa hygien.

  1. Mangla gärna lakanen

Mangling är inte längre så vanligt, men om man är mån om att lakanen alltid ska hålla en bra struktur är det mycket bra att använda mangeln då och då. Man behöver inte göra det efter varje tvätt, men känslan av nymanglade lakan kan vara väldigt trevlig, och bör testas från tid till annan.

Få mer tvätthjälp på barnbloggen Barnlekstugan.

14 Aug 2013