Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Att utbilda sig till ljusdesigner

Känslan att skapa sin egen inredning, som blir omtyckt av andra är något alla vill uppfylla. Vill man lära sig mer om inredning med belysning så rekommenderar jag att man går den utbildning som heter ”ljusdesigner” på högskolan.

Utbildningen ligger oftast på 3 år, och finns på många ställen runt om i Sverige, bland annat i Göteborg, Malmö, Stockholm, Linköping, Uppsala och Jönköping. Även Umeå har denna utbildning. När man väljer att utbilda sig till ljusdesigner ska man hela tiden ha i åtanke att det man kommer jobba med inte är någon ljussättning av gatubelysning eller liknande.

Det handlar inte om den vanliga belysningen, utan det handlar om att göra det där lilla extra. Exempelvis när en kommun väljer att de vill belysa en viadukt när det börjar närma sig julen, och man vill göra detta på ett snyggt sätt med hjälp av någon som är utbildad inom ämnet.

Det är här du kommer in i bilden! Ditt jobb blir att se över olika vinklar, samt hur olika styrkor av belysning hade betett sig på olika ställen. Efter att du gjort detta, så visar du de förslag som du har kommit fram till, för de som bestämmer. De kommer troligtvis fråga dig om varför du tänkt som du gjort, eftersom de självklart är väldigt insatta i det själva, framför allt hur de vill ha de.

När de sedan fått lite mer hum om hur situationen ser ut, så kommer de kräva att se ett litet exempel. Många större vill oftast se ett showcase från tidigare uppdrag, samt lite av de produkterna du planerat att sätta upp. De kanske vill ha en av armaturerna på kontoret för att se hur ljuset utvecklas, och hur ljuset ser ut.

Men man ska tänka på en sak. Har man en gång fått ett jobb hos en statlig enhet som en kommun, så är det väldigt svårt att bli av med det.

 

16 Nov 2013