Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Att välja lämpliga bildelar

Vad man ska leta efter när man köper nya eller begagnade delar till bilen ?

När du ska köpa reservdelar till din bil är ett av de första besluten du måste fatta om det ska vara nya eller begagnade delar. Att köpa begagnade delar kan innebära en ökad risk men de har en tendens att vara nedsatta i pris. Nya delar som köpts från tillverkare kan vara dyrare men det är mindre sannolikhet att de resulterar i problem och förväntas hålla längre.

Oavsett om du köper nytt eller begagnat är det viktigt att du köper delar som är avsedda för det märke, den modell och åldern av det fordon du kör. Annars riskerar du att få allvarliga skador på ditt fordon om du installerar olämpliga delar. Om du vill sälja din bil i framtiden riskerar du också att försämra dess värde genom att blanda olika komponenter. Du bör även tänka på din bils servicehistoria innan du köper reservdelar till din bil, annars kan det kosta dig dyrt i det långa loppet.

Att lära sig kontrollera tillståndet på bilens delar kan också minimera dina chanser att köpa en olämplig komponent. Att kunna visa kunskap kring hur din bil fungerar kan hjälpa dig att få rabatter och underlättar att kunna spåra de specifika delar som du letar efter. Även säljare och mekaniker kommer se att du inte är lättlurad.

Allt fler människor köper bildelar på internet. Det kan vara ett bekvämt alternativ då du får delarna skickade direkt hem men det kan också innebära en risk om du handlar från en säljare du inte känner till sedan tidigare. Detta kan undvikas om man handlar från etablerade leverantörer med ett gott rykte. Kontrollera även garantier och returpolicy om någonting skulle gå fel.

Alla bildelar lämpar sig inte för att säljas begagnade. Du bör fundera noga innan du köper begagnade däck och andra komponenter som normalt sett slits ut snabbare. När du köper dyrare bildelar så som motorer och växellådor bör du även ordna en professionel installation hos en mekaniker, för att minimera risken för problem som kan uppkomma.

Alla typer av bildelar kan hittas på nätet och från bildelsleverantörer, inte bara delar som är kritiska för att bilen ska fungera utan även stötfångare, bildörrar och motorhuvar. Även tillbehör som dörrhandtag, mugghållare och bilklädsel kan finnas.

24 Apr 2012