Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Att välja nappar till sitt barn

Det är mycket vanligt att småbarn använder nappar. Det beror ofta på att barnet visar sig ha ett större sugbehov som behöver tillfredsställas. Nappar kan också ha en lugnande effekt både på ett vaket barn och ett barn som sover. Man bör dock vara försiktig med att ge en napp till barnet så fort det verkar det minsta missnöjt, försök först ta reda på om det är något annat behov som behöver fyllas. Det är också viktigt att inte ge en napp till ett spädbarn förrän amningen har blivit helt etablerad. Annars kan barnet förvirras av de olika sugteknikerna.

Det finns en stor mängd nappar på marknaden, så det kan vara svårt att välja. En checklista gör det enklare att veta vad man ska tänka på.

Nappen ska för det första uppfylla säkerhetsstandarden EN1400. När det gäller skölden ska den vara stor nog att förhindra att barnet kan få in hela i munnen. Skölden ska också ha ett ventilationshål i sig.

När du väl köpt nappar måste du kontrollera dem dagligen. Dra i den och titta på den noggrant för att upptäcka om det finns några hål eller sprickor. I såna fall ska den omedelbart kastas eftersom det finns en risk att en trasig napp helt lossnar och barnet kan kvävas. Det finns också alltid råd på förpackningen om hur ofta nappar bör bytas ut, det är viktigt att man följer dessa råd.

När barnet börjar få tänder bör det inte ha napp hela tiden, en rejäl bitring är ett bättre val i de lägena.

Det är också vanligt att man använder en napphållare för att inte nappen ska trilla på marken om barnet spottar ut den. Även här är säkerhetstänkandet viktigt. Det finns barn som strypts av alltför långa band. En napphållare ska vara märkt med EN 12586. Det garanterar att den är max 22 cm lång vilket eliminerar risken för strypning.

Nappar finns i flera olika storlekar, ofta indelat efter olika åldrar. Att följa dessa riktlinjer är generellt bra, men barn är olika stora, så ta hänsyn till detta när du väljer storlek på nappen till ditt eget barn.

25 Mar 2012