Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Att vara energitänkande

Vad händer med vår jord? Är den på väg utför på grund av att alla missbrukar de tillgångar vi har? Oljan används i överflöd, elektricitet används i överflöd, och detta framförallt i de länder som har det bra ställt. Världen är ur balans, och det är viktigt att vi gör något åt detta. Ett alternativ för att göra något åt detta kan vara att helt enkelt minska den energikonsumtion som vi har i våra hushåll för närvarande. Det är inte mänskligt eller rätt att hela tiden göra av med onödig energi.

Jag har letat efter ett sätt att minska energin i våra hushåll, och har länge varit och letat. Jag har provat värmepump istället för element. Jag har provat lågenergilampor istället för glödlampor. Det som hjälpt bäst har varit de senare alternativet, men det är ett fel där. Det är svårt att få ett fint ljus med en lågenergilampa.

Den är kritvit, och dessutom svårt att dimma. Nu har jag hittat en lösning som jag funderar över att investera i. Det handlar nämligen om LED belysning. LED lampor är något som verkligen sparar energi, och för alla er som tvekar på det, så motsvarar en 60W glödlampa cirka 6W LED ljus.

Så ett tips om man vill göra en investering för både er själva och miljön, så skulle jag rekommendera att byta till LED lampor. Det är för det första en väldigt enkel insats att göra. Det är bra att byta ut dina gamla lampor mot nya.

Det är dessutom vänligt för er, eftersom ni sparar pengar på det. Vid kraftigt användande kan man enkelt spara tusenlappar varje år på att byta till LED lampor. Dessa pengar kan man antingen investera i något annat, eller skänka till välgörenhet eftersom det är pengar ni inte skulle ha haft annars i vilket fall som helst. Och vad väger mer än att byta belysning och samtidigt hjälpa drabbade?

25 Sep 2013