Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Badrumsfläkt för god ventilation

När man ska köpa badrumsfläkt finns det en del att tänka på. Både utbudet och skillnaderna är stora, så det gäller att läsa på och ta reda på vad man behöver innan man slår till med sitt köp.

En badrumsfläkts främsta syfte är att se till att luftfuktigheten inte blir för hög. Att det blir för mycket fukt gör att inte bara badrummet utan dessutom resten av huset eller lägenheten far illa. Bildas det för mycket kondens kan det senare bli fuktskador och mögel.

Olika styrning på badrumsfläktar

Det finns fläktar som själv reglerar och startar då luftfuktigheten blir för hög och slår av igen när luften är bra. Det kallas för fuktstyrning. Fuktstyrningen är bra ur energisynpunkt då fläkten inte är igång mer än nödvändigt. En badrumsfläkt kan också styras manuellt med en egen strömbrytare eller startas och stängas tillsammans med till exempel lampans strömbrytare.

Badrumsfläkten kan också vara tidsinställd och starta av sig själv med intervaller.

Enkel rengöring – alltid att föredra

Något annat som är värt att ta reda på är hur mycket fläkten låter. Störande ljud från fläktar kan göra vem som helst tokig. Tänk också på att badrumsfläkten ska vara lätt att rengöra. Det kommer att behövas då och då eftersom det inte bara är luft och fukt som strömmar genom fläkten utan även damm och småpartiklar.

Efterhand fastnar det damm i fläkten som i sin tur kan ge fläkten ett högre ljud då den måste arbeta hårdare. Det är behagligt att inte behöva skruva loss hela badrumsfläkten för att rengöra den. Flera fläktar har en funktion där man med ett enkelt grepp kan lossa bara den del som behöver rengöras.

Någonting som alltid fungerar är att beställa sin badrumsfläkt från ett bra och säkert företag. Hemvaruhuset erbjuder produkter för badrummet såsom en badrumsfläkt med mera. Kika in på hemsidan så finner du mer varor ur sortimentet.

19 Mar 2013