Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Baka LCHF-bröd med fiberhusk

Genom att använda fiberhusk i degen när du bakar lågkolhydratsbröd kan du få ett saftigt bröd utan något gluten eller stärkelserikt mjöl. Fiberhusk är ett livsmedel med högt fiberinnehåll som binder samman kolhydratsnåla bröddegar och gör dem ännu nyttigare än de redan är.

Ett LCHF-bröd med fiberhusk är perfekt att äta på morgonen tillsammans med en tjock lager mättande smör och några skivor skinka eller korv. Det ger en energirik start på dagen som gör att man håller sig mätt och belåten enda fram till lunch.

Förutom bröd kan man även baka muffins, bullar och kakor med denna fantastiska produkt. Allt som behövs är ett bra recept och en stor aptit. Recept på LCHF-bröd med fiberhusk går att hitta på http://www.lchf-brod.net/.

Fiberhusk ger ett saftigt bröd med högt fiberinnehåll

Fiberhusk är namnet på en produkt från företaget Lindroos som tillverkar en rad olika sorters hälsokost. Denna produkt består av skal från så kallade psylliumfrön som malts ner till ett fint mjöl. Psyllium är ett brett namn på olika växter inom grobladssläktet.

I fiberhusk så används fröskal från grobladsväxten Plantago Psyllium, men det finns även andra liknande produkter som innehåller fröskal från andra arter. Pofiber är en produkt som har en liknande funktion i bakning som fiberhusk eftersom de både innehåller vätskebindade fibrer. Men istället för att använda fibrerna i psylliumfrön så kommer fibrerna i pofiber från potatis.

Det som gör att fibrerna i fiberhusk lämpar sig så bra i bakning är att deras egenskaper liknar de som gluten har på många sätt. Gluten hittar man vanligtvis i spannmålsmjöl som vetemjöl och rågmjöl, men tack vare fiberhusk så går att baka LCHF-bröd med en lika bra konsistens som bröd gjorda på de mjölsorterna.

Fiberhusk gör att bröddegen binder sig samman bättre och får en jämnare struktur. Eftersom fibrerna i denna produkt även kan hålla vätska väldigt bra, precis som gluten, så blir brödet även saftigare än LCHF-bröd utan dessa fibrer.

22 Oct 2012