Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Barcelonas stränder

Spaniens näst största stad har massor att erbjuda sina besökare, men ett flyg till Barcelona är inte fullkomligt utan en dag på stranden – en av de sju! Jo, den spanska metropolen har faktiskt sju stränder, som tillsammans täcker en 4,5 km lång yta - Sant Sebastia och Barceloneta är de största.

Barcelonas vackra sandstränder är ett bra alternativ till typiska strandparadis som Mallorca och Malaga. Många bolag flyger direkt till Barcelona och man kan ofta hitta billiga flygresor. Alla stadens stränder har badvakter, duschar och toaletter.

Sant Sebastia

Sant Sebastia hör till Barcelonas Ciutat Vella och består av en 1100 meter lång strandremsa med gyllene sand - i stadens centrum. Stranden är handikappanpassad, och tillsammans med Mar Bella är den en av Barcelonas två nudiststränder. Blåsiga dagar kommer många surfare hit.

Tunnelbanelinje 4: Barceloneta 

Barceloneta

Barcelonetas 1100 meter långa strand är den livligaste och mest folktäta. Här hittar du trummande gatuartister, konstverk av sand och en massa folk överallt. Längs stranden hittar du också flera barer, klubbar och matställen som serverar underbara skaldjursrätter.

Tunnelbanelinje 4: Barceloneta eller Ciutadella

Nova Icaria

400 meter långa och trendiga Nova Icaria bredvid hamnen Port Olimpic lockar främst turister och en ung, vacker publik. Strandens volleybollplan är mycket populär. Efter en dag i solen kan du bege dig till bion i den närliggande shoppinggallerian Icaria, och se filmer på engelska.

Tunnelbanelinje 4: Ciutadella eller Bogatell

Bogatell

Bogatells 600 meter långa strandremsa är en av de mest uppskattade av lokalbefolkningen och har oftast lite äldre besökare. Stranden ligger 15 minuters promenad från tunnelbanan, och är renare och lugnare än de mitt i stan.

Tunnelbanelinje 4: Llacuna eller Bogatell

Mar Bella

Nudiststranden Mar Bella är omkring 500 meter lång och hit kan du lätt ta dig med cykel. Stranden är även mycket populär bland Barcelonas gay-scen. Under sommaren arrangeras ofta rave-fester på söndagskvällarna.

Tunnelbanelinje 4: Selva de Mar

Nova Mar Bella

Bakom den 500 meter långa gyllene stranden reser sig skyskraporna, i kontrast till den enkla lilla strandbaren. Hit kommer främst Barcelonas unga lokalbefolkning.

Tunnelbanelinje 4: Selva de Mar eller El Maresme

Llevant

Den 380 meter långa stranden Levant ligger bredvid Nova Mar Bella och är den nyaste av Barcelonas stränder.  Vill du ta det lugnt och undvika trängsel är detta stranden för dig. Här finns en liten strandbar där du kan ta en drink, och en repklätterställning för barnen.

12 Apr 2012