Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Barnkläder och babykläder - Finns det någon skillnad?

Har du någon gång funderat över om det finns någon skillnad mellan begreppen "barnkläder" och begreppet "babykläder"? För många ter sig kanske detta som självklarheter men för den oinsatte så tänkte jag ändå bjuda på en förklaring av begreppen.

Babykläder - Innan barnet lärt sig gå

De första kläderna under en människas livstid är babykläder. Detta är kläder som är särskilt framtagna för att värma och skydda barn innan de lärt sig gå. De minsta barnen har ju även blöja så därför är det viktigt att babykläderna är utformade på så vis att blöjan får plats innanför kläderna.

För i världen så var det vanligt att man "lindade" bebisarna med tygstycken. Detta fortgick en bit in på på 1900-talet. Under 1940-talet så började man dock sätta plastbyxor på bebisarna. Dessa byxor hade även olika storlekar. I samband med att trikå började bli populärt så började även babykläder göras i detta material, eftersom detta är ett flexibelt material som tillåter bebisarna att röra på armar och ben. Ett av de mest populära klädesplaggen till bebisar är "babybodyn" - som liknar den "body" som kvinnor även använder.

Barnkläder - När barnet växt ur babykläderna

När barnet vuxit till sig lite och börjat gå så brukar det i regel vara dags att uppdatera barnets klädgarderob. Nu gäller det att byta ut babykläderna mot barnkläder.

Vidare så är barnkläder helt enkelt kläder som är utformade för barn. Dessa kläder skiljer sig från "vanliga" vuxenkläder genom att de är mindre och att de har har ett annat system för storlekar. Storlekarna mäts nämligen i centilong.

Barnkläder kan ha storlekar i centilong upp till 170 cl. På senare år så har det tillkommit mode i hur barnkläderna ser ut, ungefär som det finns mode för vuxenkläder. En stor skillnad mellan barnkläder- vuxenkläder- och babykläder är dock att barnkläderna framförallt är framtagna för att vara rymliga, praktiska och lätta för barnet att ta på sig själv.

12 Aug 2012