Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Barnkläder och två trender

I en marknadsekonomi så är det utbud och efterfrågan som styr. Och är det något som det både finns ett stort utbud av och en stor efterfrågan efter så är det defintivt barnkläder. Det verkar inte finnas någon hejd på hur mycket tid och pengar som föräldrar i allmänhet och mammor i synnerhet kan lägga på barnkläder.

I de flesta fall så verkar barnens kläder prioriteras högre än de egna. Och egentligen är ju inte detta så konstigt, barnen är ju det finaste vi har. Om du är förälder och därför har ett intresse för barnkläder så tänkte jag i denna artikel redogöra två trender som hör till detta.

Trend 1: Barnkläder på nätet

Nuförtiden så är det allmännt vedertaget att handla det mesta på internet. Detta gäller även klädinköp och vidare så har det även blivit allt vanligare med barnkläder på nätet.

Det finns i dagsläget cirka 50 webbutiker som erbjuder barnkläder på nätet och de flesta av dessa försöker skapa sig en egen nisch genom vilka varumärken de plockar in i sortimentet och hur de utformar sin sajt, marknadsföring och image.

Trend 2: Ekologiska barnkläder på nätet

Även om det inte finns fullt så många nät-butiker som erbjuder ekologiska barnkläder så är det ändå flertalet av alla dessa butiker som gör det.

Intresset för ekologiska och ansvarsfulla produkter är verkligen stort och när det gäller denna nisch för barnkläder så är det säkerligen risken för att utsätta sitt barn för farliga kemikalier (som oftast finns i barnkläder som tillverkats på traditionellt vis) som gjort att efterfrågan på ekologiska barnkläder ökat rejält.

Nackdelen med ekologiska barnkläder är dock att de ofta är dyrare än traditionella plagg på grund av att det är en dyrare produktionsprocess. Men å andra sidan så är det många som tycker det är värt detta då de ekologiska kläderna i regel har längre hållbarhet och dessutom mindre miljöpåverkan.

31 Jul 2012