Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Bästa bilder i Finland

Tusen sjöars land, broderland, Finland. En aningen ovanlig reseort för svenskar, men Finland bjuder på flera sevärdheter och upplevelser som man inte hittar i Sverige. Utöver detta, har Finland ett vackert landskap som bjuder en fotograf på otroligt fina foton om man vet när och var man ska befinna sig.

Klimatmässigt är Finland mycket likt Sverige, vilket innebär att vintern är kall och snöig medan sommaren är passligt varm om inte aningen regnig. Vad är den bästa årstiden för en fotograferings entusiast att besöka Finland, och vart lönar det sig att fara för att fånga de bästa digitala bilderna? Och vilka är de “must have” fotobilderna för varje fotoalbum?

Finland på sommaren

På sommaren har Finland långa varma sommardagar där de vackra och färggranna solnedgångarna räcker i en timme och sker, beroende på den exakta månaden, mellan 21:00 och 23:00 i södra Finland. Den absolut bästa sommar fotobilden får du ute på skärgården, förmodligen i Åbo skärgård som har en bättre vy av solnedgången.

Om du har en bekant med sommarställe i skärgården, vilket inte är ovanligt, så är det bästa stället. Om inte, så finns det Bed & Breakfast platser vid skärgården, eller ännu bättre, du kan hyra en segelbåt och segla i den vackra skärgården. Glöm inte att besöka Bengtskär.

I Lappland, det vill säga Norra Finland, går solen inte ner på ca 60 dagar med midsommaren som avjämnare. Detta speciella eviga-solnedgångs-fenomen bjuder naturligtvis på fantastiska digitala bilder att fånga. Uppe på fjordarna, eller vid de livliga lax-rika flodarna, hittar du alltid något värt att fotografera. Eftersom avstånden är långa i Lappland rekommenderas det att resa med egen bil, vilket går snabbt och enkelt från Sverige.

Förutom skärgården och Lappland finns det vackra kyrkor runt om i landet, med majoriteten i Helsingfors, samt den kända ön Sveaborg i Helsingfors. Från Sveaborg färgan får du den kanske mest kända Helsingfors bilden, det vill säga Helsingfors Domkyrkan med staden som bakgrund.

Vintern i Finland

Om du reser till Lappland på vintern kan du med tur få se norrsken, s.k. aurora borealis. Ett fenomen som är svårt att fotografera, men värt att försöka. I värsta fall, om du blir utan bild, har du fått uppleva ett magiskt naturfenomen som få människor får se under sin livstid. Om du hittar dig själv i Helsingfors vid jultiden så måste du ta en digital bild av dekorerade Alexandersgatan där de mysiga spårvagnarna rör sig i ett vitt, men mörkt, centrala Helsingfors utanför Stockmann.

18 Sep 2013