Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Begravningskransar med begravningsband

En begravning är en sista chans att säga farväl och hedra minnet av en kär vän eller familjemedlem genom en vacker ceremoni i dennes ära. Att använda vackert arrangerade blommor som del i begravningsceremonin är vanligt, och utöver dess utsmyckade roll kan vänner och anhöriga använda sig av dessa dekorationer för att sända ett personligt meddelande till den avlidne.

Det finns gott om blomsterarrangörer som är specialiserade på att skapa begravningskransar som på ett elegant och smakfullt sätt inkorporerar ett kort meddelande eller ett citat bland blommorna, vilket tillsammans bildar ett tänkvärt och personligt farväl.

Olika arrangemang

Det finns många olika typer av begravningskransar, och ofta kommer de med alternativet att lägga till ett personligt meddelande redan vid köpet. De flesta florister har idag en hemsida där man kan se exempel på kransar, som ofta följer ett färgtema.

Dessutom beskrivs även kort vilken känsla blommorna förmedlar eller vilken typ av person de lämpar sig för, vilket kan göra valet lättare. När man väl har bestämt sig för att beställa en viss krans kan man lägga till ett band i matchande färg med ett kort meddelande. Även här kan man bestämma vilken typ av band som man vill ha och hur det ska arrangeras. Oftast används sidenband och meddelandet är tryckt i en klassisk skrivstil, men naturligtvis kan man även göra specialbeställningar med originella band och även andra skrivstilar i olika färger.

Vad ska man säga?

Det finns nog inte tillräckligt med ord för allt man vill säga till en närstående som har gått bort, men för en krans är syftet mer att hedra minnet av den avlidne och säga farväl på ett vackert sätt. Ofta behövs inte mer än ett par rader med väl valda ord för att på ett smakfullt sätt ta officiellt avsked.

Många kransar kommer med tillhörande ord eller fraser men man kan naturligtvis också välja helt själv vad man vill säga. Ibland kanske man känner till ett kort citat som symboliserar avsked och saknad på ett sätt som just den avlidne skulle uppskatta.

Det kan exempelvis vara ett citat från en dikt eller sång som denne, eller den sörjande, alltid har tyckt om. Humor kan också fungera om det handlar om något som den som gått bort alltid brukade säga eller skratta åt. Astrid Lindgren till exempel, brukade säga “döden, döden” till sin syster över telefon. Vid hennes begravning hade ett sådant meddelande säkert fått folk att torka tårarna och le en smula.

Har man svårt att bestämma sig kan man också rådgöra med florister. De har stor erfarenhet av att arrangera begravningsdekorationer och kan ge förslag på vanliga fraser. Även ett kort meddelande kan bli kraftfullt, och särskilt eftersom orden kombineras med en vackert handgjord krans som placeras vid kistan. Även blommorna är en del av budskapet, så har man svårt att finna orden kan man även försöka finna inspiration i blommornas symbolik.

Ett sista avsked

Ofta sägs det att en begravning egentligen är till för de efterlevande, då denna ceremoni hjälper till att hantera förlusten och kan vara ett sätt att ta sig vidare. Att få säga farväl och visa uppskattning och tacksamhet över den tid man fick tillsammans är viktigt för de flesta. Därför är begravningskransar så mycket mer än bara vackra blommor.

Ofta används de som budbärare av ett farväl, och dessa få ord sammanvävda i ett vackert blomsterarrangemang kan göra det lättare att ta avsked. Just för att orden inte bara sägs utan står svart på vitt, fastsatta på en krans, gör det att man lättare kan släppa taget och gå vidare.

18 Jan 2013