Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Belysning för sovrummet

Ljus kan vara bra för så mycket. Innan man går och lägger sig så kan sovrummet vara en aktiv plats. Beroende på hur man använder rummet så kan aktiviteter som hantering av tvätt, kontorsarbete, mys framför en film, och kanske till och med träning vara sådant som man utför i ett sovrum. Det här kräver förstås att man har belysning som ger rätt stöd.

Många tycker om att läsa sig till sömns och det här innebär att man behöver ljus som är enkelt att släcka då man känner att man börjar somna in. Har man bara en taklampa så innebär ju detta att man måste kila ur sängen för att släcka såvida lampan inte fungerar med en fjärrkontroll.

Det finns förstås fiffiga lösningar med lampor som man fäster direkt i boken men dessa är sällan så effektiva som man skulle vilja önska. Har man ett nattduksbord så kanske man ställer en lampa på detta och det fungerar förstås bra då man vill kunna tända och släcka utan att lämna sängen. Ett annat alternativ är att sätta upp spotlights alldeles vid sängen. För att få mer kött på benen kring valet av lampor och armaturer rekommenderar vi att klicka här för att läsa mer.

När man delar sitt sovrum med någon annan så inser man snart att man har helt olika syn på hur mörkt det ska vara för att man ska kunna sova gott. En del tycker att en ljusstrimma från dörren är galet jobbigt medan andra inte kan somna om rummet är totalt mörkt.

För att finna lösningar som passar alla som sover i rummet så får man vara lite kreativ. Man kan investera i belysning som går att justera så att ljuset inte känns för hårt eller för mjukt. Sedan kan ju den som måste sova i mörker alltid använda sig av den typ av ögonskydd som man får på flygplan för att sova gott.

1 Jun 2013