Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Betongformar i alla former

Hej betonggjutare! Har du provat att gjuta i latexformar eller silikonformar? Rabarberblad i all ära, det är vackert på trädgårdsbordet, men ibland kanske man vill kunna göra någonting annat. En ljuskopp, en jultomte, ett hjärta med ljus eller varför inte alldeles egna vackra trädgårdsplattor. Då är en gjutform ett jättebra alternativ. Det är dessutom väldigt enkelt. Vi har listat en hel del bra tips och gjutformar som är lätta att börja gjuta betong i under denna adress.

När du sedan hittat din gjutform så är det dags att välja betong. Det här kan vara nog så knepigt, men oftast så använder man sig av finbetong. Det fungerar till det mesta helt enkelt. När man sedan blandar betongen räcker det till att börja med med en trädgårdsspade och en hink. Vill man ha lite finare blandning så använder man sig av en betongvisp och vill man gå ytterligare ett steg så finns det betongblandare att tillgå. Allt efter mängden du producerar. Man kan också färga in betongen. Då finns det ett urval av färgpigment till betong man kan använda sig av. Kanske katten du gjutit ska vara svart eller hjärtat rött, det ordnar du enkelt med pigment. Det går även bra att måla betongen i efterhand, precis som man kan göra med till exempel gips.

Det finns inga gränser på vad man kan hitta på med betong. Med hjälp av andra gjutmaterial kan man till exempel gjuta av sina händer i betong, eller varför inte ett ansikte, en frukt eller sitt barns fot. För hudnära gjutformar använder man sig då av alginat. Titta gärna in hos oss. Här hittar du både varorna och kunskapen och vi svarar gärna på dina frågor.

WS & Company

31 Mar 2014