Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Bläckpatroner till Canon

Canon är ett japanskt företag som bland annat tillverkar skrivare och patroner. Företaget är känt över hela världen och har ett gott rykte för sin höga kvalitet. Företaget grundades i Tokyo redan 1933.

Canon har en mängd olika skrivare i sitt sortiment och med det finns även ett stort utbud av passande bläckpatroner. Eftersom skrivarna är olika stora och har sina enskilda egenskaper och funktioner passar inte alla Canons bläckpatroner till alla varumärkets skrivare. När man ska köpa nya bläckpatroner utgår man från sin egen modell på skrivaren. Det är den som avgör vilken typ av patron man ska köpa, och inte tvärtom.

Många av Canons skrivare och kombinerade skrivarprodukter ligger i en produktserie som heter PIXMA. Har man en PIXMA-produkt, vare sig det är en fax, en multifunktionsenhet eller en vanlig skrivare, så ska man använda patroner anpassade för just den serien.

Många modeller av skrivare har liknande namn och det är därför viktigt att komma ihåg rätt namn på sin modell när man ska beställa nya bläckpatroner. Risken är annars att man köper en patron som är anpassad för en annan, liknande skrivare, men som sedan inte passar i din modell.

Hos Canon är det inte bara skrivarmodellerna som har liknande namn, utan så även bläckpatronerna. Köper man originalpatroner gäller det att ha tungan rätt i mun så att man verkligen beställer rätt patroner.

Bläckpatronerna till Canon går ofta att köpa separat, färg för färg, svartvitt eller i paket där alla färger man behöver ingår. För att få snygga färgutskrifter så behöver man ha alla fyra nyckelfärgerna cyan, magenta, yellow och key (CMYK). Vill man bara kunna skriva ut svartvitt räcker det med svarta patroner.

Har man en färgskrivare från Canon är det viktigt att man sätter rätt färgpatron i rätt ficka på skrivaren, enligt instruktionerna. Annars blir utskrifterna fel och skrivaren kan även ta skada. Något som man verkligen vill undvika!

2 Feb 2013