Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Blinkande lampor kan vara störda av annan utrustning

Sedan avvecklingen av glödlampan påbörjades när de matta lamporna slutade säljas under september 2009 har vi börjat byta ut lamporna i våra hem mot nya tekniker. Den kanske mest populära tekniken så här långt har varit lågenergilampan. Utvecklingen har gått fort framåt och från att ha kostat över en hundralapp kan man nu köpa lampor av rätt bra kvalitèt och då får man i alla fall två lampor för en hundralapp.

LED lampor har också tagit stora kliv in på marknaden, det märks om inte annat på alla dessa e-handelsplatser som dyker upp där man kan köpa lampor till sin belysning för några tior och den ena handlaren hävdar att de är billigare än den andra.

Vi har under en lång tid arbetat för att hitta de bästa produkterna och har på den resan stött på en hel del produkter som inte uppfyller de krav man ställer på en bra lampa. Ett av de kanske viktigare kraven är att lampan med sin elektronik inte ska störa annan elektronisk utrustning. När vi testade några lampor från en kinesisk tillverkare började det surra och leva om i kökslampan som var av lågenergityp.

Så snart vi skruvade ur LED-lampan upphörde surrandet. Vi bytte ut kökslampan men då började andra problem inträffa. En ljussensor tänder några utomhuslampor och det visade sig att när vi hade denna billiga lampa tänd så tändes och släcktes utomhusbelysningen lite sporadiskt. Så snart vi skruvade ur (och skickade denna billiga produkt till återvinningscentralen) så upphörde problemen.

Det knepiga med detta exempel var att LED lampan fungerade utmärkt. Det var helt andra produkter som började krångla.

När du köper din ledbelysning till E27 som är vår vanligaste sockel där man ofta vill ha de lite kraftigare lamporna, var då extra noga med vilka produkter du köper och att de verkligen klarar av kraven för att inte störa andra produkter. En felaktig produkt och du kan få ägna mycket tid åt underlig felsökning!

Inte ens de stora tillverkarna klarar alla kraven. Kolla på Elsäkerhetsverket så att produkten du misstänker inte finns med bland dem som har försäljningsförbud innan du köper!

15 Mar 2012