Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Bloggen som marknadsföringsverktyg

Gillar du att skriva och använda internet som kommunikationsmedel? Isåfall så har du förmodligen de egenskaper som krävs för att hålla en blogg uppdaterad. Om du dessutom funderar på att haka på trenden att sälja varor och tjänster på nätet så har du väldigt goda förutsättningar för att bli en framgångsrik internet-entreprenör. Hur kan detta då komma sig? Jo, för att om du kan upprätthålla en blogg med intressant och informationsrikt innehåll så kommer du efterhand få besökare till den.

Aktivitet belönas nämligen på internet. Och har du väl fått besökare som följer din blogg så har du även möjlighet att marknadsföra de varor eller tjänster som du säljer via din webbshop gentemot dina blogg-besökare. Det finns dock ett par saker som man bör tänka på om man om man vill skapa en framgångsrik blogg, läs vidare så kommer du få reda på dessa tips.

Håll bloggen aktiv

Som nämdes ovan så belönas aktivitet på nätet med besökare. Och jag kan inte nog understryka vikten av att hålla en hög aktivitetsgrad i bloggen, om du slutar uppdatera den ofta och med jämna mellanrum så kommer du snabbt tappa dina besökare.

De kommer nämligen bli besvikna och uttråkade om de inte hittar något nytt i bloggen när de kommer dit. Så driver du exempelvis en blogg om barnkläder så se till att det finns något nytt om just barnkläder eller något som relaterar till just barnkläder minst en gång per dag.

Interagera med besökarna

Det ligger i människans natur att man söker bekräftelse och dialog. Samma sak gäller på nätet, och eftersom det i bloggar finns funktioner för kommentarer så kommer besökarna förr eller senare att börja använda dessa.

Var då noga med att svara på kommentarerna eftersom då kommer du bekräfta den som skrev kommentaren och du kommer börja bygga upp en lojalitet hos den personen, till dig och din blogg.

Det är också smart att använda bloggen som ett instrument för marknadsundersökningar. Ställ därför frågor i dina inlägg av typen "vilken av produkt A och produkt B tycker ni bäst om?" eller "hur skulle ni vilja att produkt C fungerar?" eller "är det någon produkt i vårt sortiment som ni saknar". Besökarna kommer garanterat svara på dessa frågor och du får därför värdefull information om hur du kan utveckla din affärsrörelse.

Ett annat tips är att lotta ut gratisprodukter och att genomföra tävlingar i bloggen för att ytterligare skapa intresse och goodwill för dina produkter.

28 Aug 2012