Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Borsta tänderna - en klok investering

Alla vet att det är viktigt att borsta tänderna. Ändå är det mycket vanligt att man slarvar med det, vilket kan resultera i dyra tandläkarräkningar och stor smärta. Borsta tänderna minst två gånger om dagen, morgon och kväll.

Man brukar rekommendera att du ska borsta tänderna i ca två minuter. Jag ser det som en miniminvå och tycker gott och väl att man kan spendera både tre och fyra minuter framför badrumsspegeln. Om man ser till de problem som kan uppkomma om man inte sköter sina tänder så är det väl investerad tid.

Dagens eltandborstar håller själva reda på tiden, så det är inget du behöver tänka på själv. Ofta avger borsten ett litet pip, eller skakar till, när det har gått två minuter. De mer avancerade modellerna varnar även om du trycker för hårt och talar om när det är dax att växla mellan över och underkäke, osv.

Förutom tandborstningen så är det även bra om man kan undvika allt för mycket sötsaker och läsk. Socker är inte bra för tänderna och speciellt om du går och småäter hela tiden så utsätts dina tänder för en ständig attack.

Du ska också undvika alltför syrliga produkter, som till exempel apelsiner eftersom de fräter på dina tänder. Om du äter apelsin ska du tänka på att inte borsta tänderna direkt efteråt, detsamma gäller om du till exempel dricker juice till kvällsmaten. Vänta istället till syran neutraliseras så riskerar du inte att slita på emaljen i onödan.

Om du inte sköter din munhygien kan du också drabbas av dålig andedräkt. Den dåliga lukten kommer från bakteriebeläggningar och bekämpas enklast med noggrann tandborstning eller med en tungskrapa. Beläggningen finns nämligen ofta på tungan. Vissa tandborstar har en liten räfflad gummiyta på ovanssidan av själva borsthuvudet som är avsedd just för att skrapa bort eventuella beläggningar på tungan.

9 Jan 2012