Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Bot mot mörka höstkvällar

Hösten är här med kyla och mörka kvällar. Vardagen har sedan länge kommit igång efter sommarlov och semestrar och de flesta har mycket att göra i både skolan och på jobbet. Det här med vardag tycker många kommer som en befrielse. Visst är det skönt med sol, värme och semester men på något sätt gör det här med vardag, jobb och plugg att vi känner oss nyttiga. Det ger livet en mening på något sätt.

Även fast det kan vara kul och spännande med ett hektiskt och händelserikt vardagsliv så är vardagen trots allt inte allt. Vi behöver också speciella händelser som får oss att koppla av från arbete och annat som tar upp stora delar av vår vakna tid.

Födelsedagar, dop och andra högtider kan vara bra tillfällen för återhämtning och glädje men man kan också ställa till med en riktig höstfest. Halloween är en ganska ny högtid för oss svenskar. När jag var liten firade vi inte Halloween i Sverige - däremot den betydligt mörkare högtiden Alla Helgons Dag.

När jag var liten hade jag förvisso inte förlorat så många äldre släktingar, så vi var inte så flitiga besökare på kyrkogården i min familj, men det hände att jag följde med kompisars föräldrar och tände ljus för deras avlidna släktingar på kyrkogården på Alla Helgons Afton. Inte heller har vi någon sådan tradition i vår familj nu när jag själv är vuxen och har egna  barn. Däremot har vi Halloween.

Halloween är en ny tradition som vi lånat framför allt av USA. Precis som alla andra amerikanska högtider är Halloween en väldigt komersiell högtid - det ska köpas halloween kostymer, halloween smink, halloween godis och en massa andra grejer med halloweentema.

Själv är jag inte något jättestort fan av Halloween men eftersom barnen tycker att det är roligt så firar vi ändå Halloween i liten skala. Det här med att gå ut och tigga godis och annat av grannarna har vi aldrig hoppat på. Något år har barnen förvisso velat gå ut med sina kompisar men då har vi sett till att ha det godaste godiset hemma och den som vill ut och skramla får inte ta av vårt eget godis.

Någon måtta får det vara. Barnen har gladeligen avstått trick or treat vilket jag tycker är bra.

Något de däremot får göra att klä ut sig. Tjejerna kan tycka att det är roligt att halloween sminka sig som en häxa eller zombie men pojkarna är oftast nöjda med att klä ut sig som batman eller darth vader - utklädningskläder som de redan har - så det slipper jag oftast köpa nytt.

En fin halloweentårta och lite god mat, en cd med spöklika ljudeffekter och så då halloweengodiset som vi själva har valt. Ett roligt avbrott i vardagen med lite festligheter med våra barn och deras kompisar - det är en bra höstfest för oss.

Läs mer - på Festtipset.se hittar du fler bra partytips för Halloween, maskerad och andra fester.

 

11 Sep 2012