Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Bra arbetskläder

Den som jobbar på ett kontor med klädkod casual eller helt utan klädkod kanske inte behöver bry sig så värst mycket om den här artikeln, men om du har ett mer fysiskt jobb som ställer höga krav på dina arbetskläder kanske detta kan vara intressant för dig.

Du som jobbar i branscher som till exempel byggbranschen eller du som är vägarbetare, skogsarbetare, eller har ett annat mer fysiskt jobb har säkert tänkt på hur viktigt det är att ha rätt arbetskläder. Dina arbetskläder skyddar dig från kyla, värme och många olika typer av skador på jobbet vilket är extra viktigt när du har ett krävande jobb. Men dina arbetskläder har också en annan viktig uppgift: de ska ge dig full rörelsefrihet och inte begränsa dina möjligheter att utföra ett bra arbete.

Arbetskläder för dig som jobbar mycket utomhus är särskilt viktiga. De ytterkläder man har på jobbet ska absolut vara helt vattentäta, vindtäta och andas så att du kan jobba ute hela dagen fem dagar i veckan oavsett väder. Vattentätheten i ett textilt material mäts i hur många millimeter hög vattenpelare, alltså ett visst vattentryck, materialet kan stå emot.

Gränsen för att ett plagg ska få kallas regnkläder går vid en 2000 millimeter hög vattenpelare, men personligen tycker jag att detta är för lågt för bra arbetskläder. Visst kan ett plagg med den vattentätheten stå emot ett lätt duggregn någon timme, men när regnet öser ner behöver du en bättre vattentäthet än så. Bra ytterkläder har en vattentäthet på minst 10000 millimeter hög vattenpelare och gärna högre än så.

Det är också viktigt att dina arbetskläder andas så att den fukt du svettas ut transporteras bort från din hud och ut genom kläderna. Så säkerställ att dina arbetskläder har en bra andningsfunktion och var noga med att använda underställ i merinoull eller funktionsmaterial i syntet så att du håller dig torr närmast kroppen. Självklart måste arbetskläder också vara vindtäta så att det inte blåser rakt in.

Arbetskläder bör vara av god kvalitet både vad gäller materialval och sömmar så att de kan användas under de hårda förhållanden som många yrkesmänniskor utsätts för på jobbet dag ut och dag in under flera års tid. Du bör också ha bra fickor på dina arbetskläder så att du kan få med dig alla de verktyg och instrument du behöver använda dig av under en arbetsdag.

Om du arbetar utomhus i mörker så säkerställ att dina arbetskläder också är varselkläder. Den här typen av arbetskläder är tillverkade av färger som neongult, orange eller andra starka färger - och har rejäla reflexer fastsydda. På så sätt undviker du att bli påkörd eller skadad eftersom du syns bra i mörkret.

Det finns många bra tillverkare av arbetskläder. De flesta stora varumärken hittar du hos Arbetsbyxor.com.

14 Dec 2012