Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Bra dörrar för ett tryggare och trevligare hem

En viktig del av ett tryggt och säkert hem är dörrar - en ytterdörr ska hålla objudna gäster och kyla ute men på sommaren så kan en bra ytterdörr hålla en behagligare temperatur inomhus.

Vad är då en bra ytterdörr? Den ska vara tjock för att skydda mot väder och vind, en bra ytterdörr ska också ha en förstärkning i mitten och en godkänd låskista för säkerhetslås. Karmen kring dina dörrar ska vara djupt förankrad i husväggen för att göra det så svårt som möjligt för en tjuv att bryta sig in i huset. Byter man dörrar till ett hus bör man alltid också byta alla dörrkarmar eftersom mycket av dörrars säkerhet mot inbrott ligger i att dörrar sitter i rätt karm som är rätt förankrad.

Alla som har barn vet värdet av bra dörrar inomhus - dörrar inomhus har framför allt två funktioner, det ena är att avdela rum och den andra är som ljudisolerande. Bor man i ett mörkt hem kan det vara bra att köpa dörrar med ljusgenomsläpp för att ge ett ljusare hem. I stort sett alla dörrar som säljs idag har isolering som gör att man får ett lugnare hem.

I hem från 1970-talet så finns väldigt typiska dörrar som var lätta och billiga - en produkt av miljonprogrammet. Dessa dörrar släpper igenom ljud och i händelse av brand så är de direkt farliga då de släpper ifrån sig gaser och kan inte hålla eld ute ur ett rum. Att byta ut miljonprogrammets dörrar kan vara ett bra sätt att öka både säkerheten och trevnaden i ett hem.

För att byta karmarna kring dörrar krävs att man först skär bort eventuella tapet och målarfärgsrester och sen tar man bort den del av karmen som är närmast dörrarna med en kofot. Man arbetar sedan med kofoten för att bräcka loss de gamla karmarna kring dina dörrar. När man sätter dit nya karmar bör man vara noggrann så allting blir rakt. Lite pill som lönar sig då dina dörrar kommer att se snyggare ut och fungera bättre.

Dörrar är en viktig del oavsett om det är ytterdörrar eller dörrar inomhus för både trivsel och säkerhet. Bra dörrar kan i händelse av brand rädda liv då bra dörrar håller eld och rök ute från ett rum. Allt om dörrar hittar du hos MinDörr

26 Jun 2012