Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Bra kopieringspapper

Tonvis med kopieringspapper används varje dag runt om i världen. Men vad är det då som gör att vissa papper är bättre än andra? Det finns många olika faktorer som spelar roll i valet av papper till kontoren och det första som bör kollas är vilken typ av kopieringsmaskin eller skrivare som finns.

Miljövänligt papper

De flesta bör om möjligt välja ett miljövänligt kopieringspapper. Idag är det miljövänliga papperet precis lika bra som de som är framställda med kemikalier och andra produkter som är skadliga för naturen. Detta visar dessutom att företaget tänker långsiktigt och månar om miljön för framtida generationer vilket ger bra reklam och en bra image.

När ett papper är förbrukat och inte ska användas igen ska det aldrig kastas i soporna. På de större kontoren finns ofta återvinningstunnor med lås för att papper med känslig information ska tas om hand på rätt sätt.

Olika papper

Det finns flera olika sorters papper och därför bör man tänka på vad pappret ska användas till innan beslut om inköp görs. Ska pappret kopieras för att skickas ut till kunder ger ett glansigt papper en mer exklusiv look men det bör även vara ett som tål färgtryck.

Vissa glansiga papper kan göra att bläcket tar längre tid att torka och smetas ut. Papper kan även köpas med stansade hål vilket är utmärkt för de kopieringspapper som sedan ska hamna i pärmar. Papper finns i olika format som benämns som A och sedan följt av ett nummer.

A4 är standardmåttet som används på kontor. Ska tryck präntas på papperets båda sidor finns det grövre papper som klarar av detta. På tunnare papper kan texten lysa igen vilket ger ett oproffsigt intryck. Tunt papper har även en tendens att lättare fastna i kopieringsmaskinen och orsaka papperstrassel, ett gissel i alla kontorsmiljöer.

Läs mer om bra kopieringspapper på Kontorstillbehör.com.

18 May 2013