Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Bröd och LCHF?

Vid en LCHF-kost äter man inte spannmål som vete, råg etc. Av den anledningen äter man inte heller bröd. Det är dock en sanning med modifikation. Sanningen är att man vid en LCHF-kost inte äter vanligt bröd som är bakat på just spannmål. Däremot går det bra att baka eget LCHF-bröd som inte innehåller något vete eller råg. Istället baseras dessa bröd på råvaror som ägg, ost och nötter. Detta gör även att du håller dig väldigt mätt på dessa bröd, man kan inte äta många skivor innan man känner sig proppmätt.

En vanlig svensk frukost brukar bestå av kaffe och en macka. Om man bakar sitt eget LCHF-bröd går det alldeles utmärkt att fortsätta äta detta som sin LCHF-frukost. Det viktiga är att brödet inte innehåller något spannmål, då det är inflammationsdrivande och gör att blodsockret skjuter i höjden.

När blodsockret sedan faller igen ett par timmar senare kommer det klassiska sötsuget som i princip alla känner igen sig i. Dessutom blockerar ett högt blodsocker kroppens fettförbränning, vilket innebär att om du försöker gå ner i vikt har du mycket svårare att lyckas om du äter mat som ger dig ett högt blodsocker. Det är mat som innehåller mycket kolhydrater som gör att blodsockret ökar, så vill du gå ner i vikt gör du klokt i att undvika stora kolhydratkällor.

Det är därför LCHF har blivit populärt i Sverige, det fungerar för att man undviker att höja sitt blodsocker vilket försvårar ens fettförbränning. Med LCHF kan man gå ner i vikt utan att behöva vara hungrig, det gäller bara att jobba med kroppen istället för mot den.

Många saknar bröd när de börjar med LCHF, och det är därför med glädje många får veta att man faktiskt kan äta bröd även vid LCHF. Det gäller bara att välja sina bröd med omsorg och undvika bröd som innehåller spannmål. Av denna anledning ska man undvika de så kallade Low Carb-bröden som säljs i mataffärer som LCHF-bröd. Dessa bröd innehåller trots allt spannmål, trots att de kallas för LCHF-bröd. Visserligen är mängden spannmål mindre än i vanligt bröd, men eftersom spannmål har hälsoskadliga egenskaper bör det undvikas helt.

Då är det istället mycket bättre att baka sitt eget bröd som man kan äta vid en LCHF-kost. Det finns mängder av olika bröd som smakar väldigt olika beroende på vad man väljer att basera sitt bröd på.

Det är vanligt med bröd på ägg, vilket ibland ger en lätt smak av omelett. Ett bröd som dock är riktigt gott är om det är baserat på mandelmjöl. Då får brödet en smak som påminner om god mandelmassa, fast osötad. Det är en riktig favorit i mångas ögon!

13 Nov 2012