Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Bygga bastu

Bastubadandet i Sverige har sedan några år tillbaka fått ett rejält uppsving och många har upptäckt tjusningen i ett skönt och avslappnande bastubad. Vi vill därför dela med oss av lite tips och råd som kan vara bra att känna till när du ska bygga bastu.

Först och främst behöver du bestämma vilken typ av panel du vill sätta på väggarna samt vilket träslag du vill bygga lavarna av. Vill man ha ett stilrent och modernt intryck så förordar vi att man använder sig av asp eller al till väggpanelen. För en mer rustik look passar björk bättre. Till lavarna rekommenderar vi asp eller al. Detta eftersom dessa är kvist- och kådfria träslag vilket ur ren bekvämlighetssynpunkt är att föredra.

När du har bestämt vilka träslag du vill använda så är det dags att välja bastudörr och eventuella glaspartier. För att få in så mycket ljus som möjligt i bastun tycker vi att en dörr helt i glas är att föredra. Vill man däremot ha en lite murrigare och mysigare bastu finns det många fina trädörrar med mindre fönster i. Att byta ut en del av en vägg i bastun mot ett glasparti kan vara snyggt om man strävar mot en ljus och stilren bastu och det ger ett modernt och snyggt intryck.

Slutligen så är det dags att välja vilket typ av bastuaggregat du vill installera samt vilka tillbehör du vill ha. Vad gäller bastuaggregat så finns det många typer av modeller och vi rekommenderar att du tar kontakt med oss på Bastuspecialisten så att vi kan hjälpa dig att välja rätt slags aggregat.

Bastutillbehör kan du däremot fritt välja själv efter eget tycke och smak. Det som kan vara bra att ha är en stäva och en skopa för att kasta vatten på stenarna i aggregatet. Men vi rekommenderar även termometer och hygrometer för att hålla koll på temperatur och luftfuktighet.

12 Feb 2013