Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Bygga en egen pool

Att bygga och anlägga en egen swimmingpool på sin tomt är det många som drömmer om. Speciellt när det är sommar och fint väder och man kanske har varit och badat i grannens pool.

Steget från en sönderbränd gräsmatta till ett rofyllt poolområde behöver inte vara långt. Med ett färdigt poolpaket kan det gå väldigt fort. Drömpoolen behöver inte vara långt bort.

För att underlätta poolbyggnationen finns det olika färdiga poolpaket att köpa, ofta med allt som behövs för själva poolbyggnationen. Dem flesta poolpaketen fungerar alldeles utmärkt att montera själv för den som är lite händig.

Innan det är tid för att leta efter ett poolpaket behöver man bestämma sig för vilken typ av poolstomme som passar bäst just för er. Här följer en kort beskrivning av tre olika typer av markpooler.

Glasfiberpool

En glasfiberpool kommer färdiggjuten i ett stycke och lyfts på plats i en förberedd ”poolgrop”. Själva poolinstallationen med lyft, återfyllning och koppling med cirkulationsutrustning klaras ofta av på några dagar.

En glasfiberpool är den pool som har högst finish med en glatt och glansig yta på insidan av poolen. Glasfiberpoolerna finns i olika former och storlekar. Ofta har dem in inbyggd trappa ner i poolen. Vid val av glasfiberpool är det viktigt att välja en från någon fabrik som har en hög kvalitet i sina pooler.

Thermopool

En linerpool som byggs upp av en stomme i cellplast och betong blir en åldersbeständig pool med väldigt lång hålfasthet. Stommen monteras ihop med cellplastblock och armering som sen fylls med betong.

Thermopoolen är en av dem mest energisnåla poolerna på marknaden eftersom den har inbyggd isolering i blocken. Detta är linerpoolernas ”flaggskepp” där poolform och storlek kan anpassas efter egna skisser och mått.

Modulpool i stål

En stomme i stål med liner som tätskickt. Stommen monteras ihop av sektioner tillverkade av plåt. Sektionerna skruvas ihop med bult, bricka och mutter. Alla hål för monteringen är gjorda i fabrik, även dem för inlopp, skimmer och belysning. Dessa pooler går utmärkt att komplettera med pooltrappa och övrig poolutrustning.

Dessa tre pool modeller passar alldeles utmärkt att bygga / montera själv i egen regi. Genom att montera själv blir kostnaderna för poolen betydligt lägre än om man köper en full entreprenad till färdig pool. Man kan också välja att göra vissa delar själv och få hjälp med andra.

4 Sep 2013