Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Centrala sjukhus i Stockholm

Stockholm är Sveriges största stad och kan erbjuda en rad olika vårdcentraler och sjukhus till den som behöver hjälp med olika sorters problem. Det finns ett tiotal sjukhus i de centrala delarna av Stockholm, en del med särskilda specialistmottagningar.

Vilket sjukhus man bör vända sig till beror på olika faktorer, som vilken adress man bor på, vad exakt man behöver vård för och om man vill vända sig till den privata eller kommunala sjukvården. Några av de sjukhus i Stockholm man kan vända sig till är bland annat:

 

  1. Södersjukhuset

Ett stort sjukhus som ligger på Södermalm. Det stod klart 1944 och var då det största sjukhuset i Skandinavien. Idag är det de största akutsjukhuset som finns i Stockholms stad och har 642 vårdplatser och flera tusen anställda. Södersjukhuset har en stor underjordisk anläggning i det fall staden drabbas av en katastrof och denna del är självförsörjande vad gäller både el och vatten i händelse av att detta inte finns tillgängligt.

  1. Capio St. Görans sjukhus

Den näst största akutmottagningen i vår huvudstadstad. Sjukhuset ligger på Kungsholmen och drivs av ett aktiebolag, men Stockholms Läns Landsting äger själva sjukhusbyggnaderna. St. Görans sjukhus är ett av de sjukhus som funnits längst tid, och namnet St. Göran har varit ett sjukhusnamn i över 700 år men dock legat på olika platser i staden.

  1. Sabbatsbergs sjukhus

Hade tidigare en akutmottagning som numera är avvecklad. Sjukhuset är för många människor mest känt för att det var hit Olof Palme kom efter att han sköts på Sveavägen 1986. I byggnaderna finns idag många typer av vård, bland annat tandläkarmottagningar som specialiserat sig på barntandvård och som drivs av Folktandvården. Sjukhuset ligger i Vasastan.

Klicka på länken för att hitta fler sjukhus, vårdcentraler och husläkarmottagningar i Stockholm, där får du även råd om all typ av vård. BVC eller vaccin bara för att nämna två exempel.

21 May 2013