Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Checklista för alla som vill köpa annonsplats online

Eftersom många surfar mer idag än vad de använder sig av andra former av media, har annonsering på nätet ökat i populäritet allt mer de senaste åren. Att annonsera på nätet är nämligen ofta både billigare och mer effektivt än andra former av annonsering.

Om du aldrig har annonserat på nätet innan kan det dock vara svårt att veta vad det egentligen är man ska tänka på när man ska köpa annonsplatser online, så här kommer lite bra information om detta:

Säkerställ att du vänder dig till rätt målgrupp

Annars får du inte ut maximal effekt av din annonsering, så att välja hemsidor som vänder sig till just din målgrupp och som besöks regelbundet av dessa personer är alltid det bästa. Om du inte vet vad en hemsida har för besökare, brukar hemsidans ägare ofta kunna ge dig bra information om detta.

Välj en synlig placering

Vart din annons placeras är otroligt viktigt, eftersom olika annonser är olika synliga. Om du ändå ska betala för en annonsplats, bör du därför alltid välja en placering som är så högt upp på sidan som möjligt, för att flest besökare ska se annonsen och även klicka sig vidare på den.

Välj ett annonsformat som passar bra

Man kan annonsera på flera olika sätt på nätet, antingen med så kallade banners med bilder och liknande i, eller med t.ex. textlänkar. Olika sätt passar olika verksamheter bra och fungerar även olika effektivt. Fundera därför alltid på vad som du tror passar just de besökare du vill få och din egen verksamhet bäst.

Priset

Vad online annonsering kostar varierar beroende på var du väljer att annonsera. Jämför därför gärna priser på åtminstone några olika sidor innan du bestämmer dig för var du i slutändan annonserar. Detta gör att du får ut mer av din annonseringsbudget och undviker dyra misstag som nybörjare.

Lycka till med din annonskampanj!

20 Jan 2012