Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Cut The Ropes Succé

Har du en Iphone eller Android-telefon? Gillar du att spela spel på telefonen? Om svaret är ja så har du säkert spelat Cut The Rope från moskvabaserade utvecklaren Zeptolab. Cut The Rope släpptes i början av oktober 2010 och tio dagar senare hade spelet en miljon betalda nerladdningar enligt utgivaren Chillingo.

Fram tills idag har spelet enligt Apples App Store (läs feb 2012) laddats ner fler än 60 miljoner gånger. Spelet har vunnit flera priser däribland Apple Design Award och Game Developers Choice Awards för bästa handhållna spel. På Andriod Market har spelet 4.7/5 i betyg fördelat på fler än 23 000 röster.

Ett beroendeframkallande pussel-fysik spel

I Cut The Rope ska du svinga en godisbit som dinglar på ett rep, få godisbiten att nudda alla tre stjärnor som finns på banan, för att sedan hamna i munnen på Om Nom. Om Nom är ett grönt litet monster som kännetecknas av en liten grön kropp, stora ögon och en stor mun. Det går även att klara banorna utan att ta alla stjärnorna men tar du alla tre har du hittat den optimala lösningen.

Som genre hamnar spelet i en pussel-fysik kategori. Du ska lösa kluriga utmaningar, som du gör genom att beräkna hur objektet eller repet och godisbiten faller, beroende på vilket rep du klipper av först. Spelet har en underbar spelkänsla och det är lätt att fastna med en gång.

Nu även som flashspel

I kölvattnet av framgången för Cut The Rope har utvecklare av flashspel börjat tillverka liknande spel inom samma genre. Spel som vem som helst kan spela gratis över Internet. Inget av spelen kommer upp till samma spelkänsla som originalet. Och det är svårt att jämföra spel på en smartphone kontra dator, även om Cut The Rope även finns i en officiell flashversion på sajten cuttherope.ie. Nej, Cut The Rope ska spelas på telefonen - det blir inte riktigt samma känsla på datorn.

Men för dig som inte har en smartphone eller du som inte kan få nog av den här spelgenren så har Spel1.se har samlat ett femtontal klipp repet spel, varav flera av dem bygger på samma princip som originalet medan andra är snarlika i utförandet.

1 Mar 2012