Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Cykla mountainbike i Stockholm och Hellasgården

Cykelvasan blir större och större och Vätternrundan blir fullbokad snabbare för varje år som går. Cykeltrenden håller i sig och antalet fritidscyklare eller cykelmotionärer blir fler för varje år.

Det säljs inte fler cyklar i Sverige för varje år, men cyklarna blir finare och cyklisterna lägger mer pengar på sin hobby. Det skulle kunna kallas upplevelsecykling.

Med dessa förutsättningar är det fler som hittar ut i skogen för att prova på att cykla lite stigcykling med en mountainbike. En mountainbike är generellt sett en cykel med grovmönstrade breda däck för maximalt grepp och en fjädrad framgaffel för att glida över stockar och stenar på ett bekvämt och effektivt sätt.

Det finns även många växlar för att det skall gå att hålla samma intensitet oavsett terrängen. När det går uppför behövs en lättare växel och när det går utför en tyngre.

Om du inte redan har en bra cykel att cykla på så kan det vara en bra idé att hyra en för att få uppleva den rätta känslan.

Om du är i Stockholm kan du vända dig till cykeluthyrningen för att få hjälp innan du köper en egen cykel. Sätt på dig en hjälm och ge dig ut i skogen på en första testrunda.

I Stockholm finns det många cykelnära områden som erbjuder bra cykling och det mest frekventerade området för mountainbikecyklister är Hellas, eller Sicklaskiftet som ligger i anslutning till Hammarby Sjöstad söder om innerstan.

Här ligger Hammarbybacken som kan vara ett bra ställe att låta de starkaste bli lite trötta för att jämna ut förutsättningarna i gruppen lite, men det är väll värt att slita sig upp till toppen för att njuta av utsikten både över skogarna i söder och Stockholms innerstad i norr.

Välj närmsta spår och cykla in i skogen i riktning mot Hellasgården.

Det finns mängder med cykelstigar och det är lätt att cykla bort sig om man inte är van i området men fördelen med att cykla i närheten av storstaden är ju att du förr eller senare, oftast förr, hittar en parkväg eller bilväg som kan leda dig tillbaka.

I området finns det sjöar, stigar och breda grusvägar. Terrängen är ganska kuperad och du gör klokt i att hushålla med dina krafter redan från start.

Mountainbike är en träningsform som stärker hela kroppen och framför allt i början sätter sig ofta träningsvärken i händer, fingrar och axlar för att man spänner sig och bromsar lite extra mycket. Det ger sig med tiden allt eftersom du blir säkrare på cykeln.

När du har cyklat en stund är det skönt att Hellasgården, med sitt utmärkta fik, ligger i närheten så att man kan få i sig lite stärkande mat och planera resten av cyklingen på vägen hemåt.

Tänk på att ha med dig mycket vatten på turen och om du hellre vill följa efter någon som hittar och kan lära dig lite tips och trix när du är ute kan du kontakta en cykelguide som kan ta med hela er avdelning eller företag på en guidad cykeltur i skogen.

Om ni redan är trötta efter den första delens cykling går det utmärkt att ta cykelvägar tillbaka till stan, men annars finns det gott om nya cykelspår att utforska i Hellas och det dröjer många cykelturer innan du kan hela området.

28 Feb 2013