Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Dado

Sugen på indiskt, men känner dig stressad av tanken på en rörig, jäktig restaurang med medelmåttig mat? Välkommen till indiskt på nytt vis. Med indiska klassiker blandade med nykomponerade smakupplevelser är Dado restaurangen för ett matäventyr utöver det vanliga. Hit går du inte för att få kyckling korma uppslevad inom fem minuter. På Dado finns atmosfären för att i lugn och ro njuta av maten i en fantastisk och behaglig indisk miljö.

Servicen är hög och uppmärksam, menyn lätt och enkel att välja i – glöm tjocka menyer som tar en halvtimme att bläddra igenom och som du inte förstår. På Dado kan du kombinera en klassisk entrecote med apelsinris, sesam- och chilistekt pakchoi med vitlöksnaan och butter masalasås. Eller varför inte välja tonfisk med sallad och sesamvinegrette? Eller tandoori kyckling med mix pakora, mynta yoghurt och papadam? Det är helt upp till dig hur du önskar förena smakupplevelserna. Dados mål är att servera modern indisk mat utan att tappa de typiskt indiska smakerna. Samtidigt får råvarorna stå i centrum vilket har lett fram till en fokuserad meny med färgstarka kryddor och smaker.

Beläget på Stockholms Södermalm, har du om sommaren dessutom möjligheten att avnjuta deras meny i Dados beduintält med utsikt mot Hornsgatan. Speciellt väl till pass kommer då deras välsorterade cocktailmeny som precis som matmenyn erbjuder både traditionella som nyskapande drinkar, däribland Calcutta Iced Tea och Dadopolitan. De har också alkoholfria alternativ som den typiskt indiska Mango Lassi. Den kompletta dryckeslistan är dessutom noga utvald för att passa indisk mat med sina speciella och ibland explosiva smaker.

Deras takeaway-meny är något mer typiskt indisk med gamla kändisar som madras curry, vindaloo och kyckling tikka. Där har man också valmöjligheten av en festpåse innehållande smårätter, huvudrätter, ris, bröd och små efterrättspraliner.

Dado har gjort det möjligt att välja indiskt vid fler tillfällen än när fantasin brister i sitt kök hemma och samtidigt levererat en spännande och nyskapande oas dit man kommer för helheten. Hit kan du gå för maten och kulturen utan att tumma på kvalitén.

6 Jan 2012