Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Dags att byta ut eller måla om fasaden ?

När solen tittar fram och värmen åter når vårt gudfruktiga land, är det många som känner ett obönhörligt sug efter att få fixa med både hus och trädgård. De senaste åren har intresset för husarbetet ökat mycket kraftigt. Fördelaktiga avdrag som rut- och rot-avdraget kombinerat med en tidsanda där husfasaden står i centrum, kan tänkas vara anledning till vårt plötsligt ökade intresse för hus och alla där tillhörande göromål.

En relativt vanligt och mycket omfattande syssla som utföres på hus är ommålning av fasad alternativt fasadbyte. Sol, värme, vind och väta sliter ner färgen och arbetar sig in fasadens trä. Med tiden finns det inget annat alternativ än att renovera och eventuellt även reparera fasaden.

Att fixa till husets yttre är något som går att göra på egenhand, men det är ett omfattande arbete som kräver både tid och tålamod. Utöver dessa bitar krävs även en bra byggställning med reglerbar höjd. Då arbetar du både agronomiskt riktigt och har plats för material samt redskap vid din sida.

Den som tänker vara macho och fixa till hela fasaden från en stege, utsätter sig själv för onödig fara och i 9 fall av 10 kommer denne snart ge upp och hyra en lämplig ställning anpassad efter huset.

Det finns flera bra byggställningar att välja mellan. Materialmässigt är aluminium väldigt fördelaktigt att bruka eftersom detta material är förhållandevis lätt vilket gör ställningen lättare att förflytta. Ett bra märke som tillverkar lättmonterade byggställningar är Skånska HAKI, som givits namnet eftersom det bara är att ”haka-i” bitarna i varandra.

Givetvis finns det flera andra bra märken att välja mellan, vad du bör försäkra dig om är att ställningen är enkel att sätta ihop samt att det är lätt att plocka på och av ställningsplan vid behov. Eftersom denna typ av utrustning ofta kostar en del är det många som väljer att hyra ställningar istället för att köpa dem. I en telefonkatalog hittar du företag som hyr ut fasadställningar.

När väl ställningen är monterad och säkrad på plats, är det bara att klättra upp, placera allt nödvändigt material samt verktyg vid din sida och sätta igång med det utdragna arbete som fasadrenovering innebär.

 

4 May 2012