Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Därför bör du skapa en egen artikelkatalog

De flesta, för att inte säga alla, som ägnar sig åt internetmarknadsförning, stöter förr eller senare på artikelkataloger likt denna webbplats. Insikten av och om att antalet länkar till en webbplats har stor betydelse för en hemsidas synlighet i sökmotorer, är förmodligen det som åtminstone inledningsvis lockar internetmarknadsföraren till att skriva och skicka in texter till artikelarkiv. Ytterligare en fördel är att artiklarna hjälper till att driva trafik till de sidor som länkas.

Fördelarna ur ett sökmotoroptimeringsperspektiv är således uppenbart stora, du får möjlighet att lägga till en eller flera dofollow-länkar med fullständigt valfri ankartext och du länkarna driver trafik till din webbplats. Men vad inte alla inser är att artikelarkiv även har ett betydande egenvärde.

Värdet av att äga ett eget artikelarkiv

Att regelbundet skriva nytt, unikt och fräscht material är krävande av flera olika skäl, men framförallt är det väldigt tidskrävande. De flesta internetmarknadsförare inser därför relativt fort, att den ultimata webbplatsen är en sida där användarna ser till att regelbundet uppdatera och fyller med nytt och färskt innehåll samtidigt som hemsidan är konstruerad så att den kräver väldigt lite underhåll.

Genom att skapa och äga ett artikelarkiv, skapar du förutsättningen för att en sådan sida skall växa fram. Inledningsvis kommer du förmodligen behöva lägga en del tid på att marknadsföra din artikelsida, men på sikt kan du komma att äga en fullständigt interaktiv webbplats vilken du inte behöver ägna särskilt mycket tid.

Om du äger en artikelsida har du även en alldeles egen källa av länkkraft. De länkar du väljer att skapa från landningssidan, kommer i regel att vara mycket kraftfulla länkar, eftersom du länkar från en sida full av användbar och kvalitativ fakta. Du kan även, när som helst du komma att behöva, skriva en artikel och länka till en valfri sida som är i behov av en extra länk. Som ägare av ett artikelarkiv har du även möjlighet att tjäna pengar på sidan genom att exempelvis lägga till Adsense-annonser.

20 Jan 2012