Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Därför ska du gå en motorsågsutbildning

Det är nog inte många förutom de som arbetar i skogen som vet att det krävs en motorsågsutbildning för att få arbeta professionellt med maskinen. Många frågar sig om en motorsågsutbildning verkligen behövs, men faktum är att det krävs ett registrerat bevis för alla som handskas med kedjesågarna, även för sommarjobbare.

Kursens längd varierar men pågår vanligtvis mellan 1-5 dagar, att längden skiljer sig så pass mycket har att göra med hur stor erfarenhet deltagarna har sedan tidigare. Målet med kursen är att ge en ökad kunskap och förståelse för både maskiner och säkerhet.

  1. Personlig säkerhet

Under en motorsågsutbildning får du lär dig hur du på bästa sätt kan förhindra personliga skador. Säkerhetsutrustningar och hur de används gås igenom grundligt. Du får även kunskap hur du bör agera om olyckan skulle vara framme.

  1. Motorsågar

Det finns flera olika fabrikat på marknaden då de gäller motorsågar. De flesta följer dock vissa grundprinciper. Dessa studeras under utbildningen för att veta hur du bäst tar hand om maskinen men även för att kunna utföra säkerhetskontroller.

  1. Teknik

Att arbeta med motorsåg har många olika tekniker, vilket du får lära dig på en motorsågsutbildning. Det är nämligen inte bara skogsarbetare som fäller träd som arbetar med en motorsåg utan även inom räddningstjänsten används de flitigt. Det kan gälla träd som blåst över vägar och bilar men även för att få loss fastklämda personer.

Detta och mycket mer ingår i en motorsågsutbildning. Kursen avslutas med ett skriftligt samt ett praktiskt prov innan certifikatet erhålls. För att vara godkänd på utbildningen ska du både kunna fälla träd, kvista av stammen samt att kapa redan fällda träd.

Du behöver inte ha någon erfarenhet av motorsågar innan du påbörjar utbildningen utan det finns även nybörjarkurser och det finns självklart även kurser för dem som redan har erfarenhet. Känner du dig manad finns det flera företag som utbildar, bland annat Motivera.com.

16 Aug 2013