Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Dating på nätet - så undviker du de vanligaste skrivfällorna!

Det skiljer sig en hel del i hur man kommunicerar via nätdejting i jämförelse med när man träffas i verkliga livet. Man behöver inte vara ett geni för att lista ut vad som är annorlunda. I verkliga livet så kommunicerar man genom att prata med varandra, men också väldigt mycket med andra "subtila" signaler, såsom kroppsspråk, röstläge, dofter och utseende. När det kommer till dating på nätet så kommunicerar du i princip bara på ett sätt. Genom att skriva till varandra.

För dig som är van vid att ragga på krogen, så blir det genast en väldigt annorlunda scen att beträda. Plötsligt är det inte längre viktigt att ha snygga kläder, rätt frisyr eller att flasha med kreditkortet (även om dessa egenskaper kan komma att bli viktiga om du får chansen att gå på en riktig dejt). Men så länge du befinner dig i sammanhanget av dating på nätet så är det skrivna ordets kraft som du måste behärska.

Bli inte orolig nu. Du måste inte vara en fullfjädrad poet eller litterärt snille för att få konktakt och bli "duktig" på dating på nätet. Däremot så finns det ett par basala regler och riktlinjer som du bör anamma och som kan hjälpa dig på traven. På många sätt handlar det om att ditt sätt att skriva på inte ska bli ett hinder för dig. Här följer därför ett par enkla skrivregler för dating på nätet:

 • Ha alltid stor bokstav i en ny mening
 • Det är så grundläggande att det inte behöver förklaras på något annat sätt. Tänk också på att använda punkter och kommatering på ett strukturerat sätt och att göra ett nytt stycke ibland för att lätta upp texten.

  De värsta klavertrampen är när man skriver allt i en enda lång mening, utan skiljetecken, stora bokstäver eller komma tecken.

  Såhär får det exempelvis inte se ut:

  "hej vad snygg du är ska vi prata lite för jag tycker att du verkar intressant kanske imorgon blir bra eller har du något annat förslag hör gärna av dig".

  Istället så ska det se ut såhär:

  "Hej! Vad snygg du är! Ska vi prata lite? Tycker att du verkar intressant. Kanske imorgon blir bra? Eller har du något annat förslag? Hör gärna av dig."

 • Slarva inte!
 • Vill du få många svar när du sysslar med dating på nätet, så ska du alltid läsa igenom dina texter innan du skickar iväg dem, och korrigera dina eventuella stavfel eller slarvfel. Tänk på att kärlek och relationsskapande är viktiga saker, och att ett felstavat ord eller mening kan tolkas på fel sätt. Det är ganska stor skillnad på att skriva "jag gillar dig" kontra "jag killar dig" eller hur?

  Och ändå handlar det bara om en bokstav. Det tillhör också sakens natur att mottagaren av ditt meddelande kommer att tolka allt du skriver flera gånger om. Lägg därför möda på att bli uppfattad på det sätt som du vill bli uppfattad på!

  21 Mar 2012