Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Datortips

Datorn har idag blivit mer eller mindre oumbärlig för de allra flesta människor. Antingen använder vi den för att slösurfa, fixa till våra foton eller lyssna på musik. Vi har helt enkelt svårt att klara oss utan den.

Om du funderar på att köpa en ny dator så är det en hel del som du bör tänka på för att du ska få ut så mycket som möjligt av dina slantar. Det är onödigt att du lägger allt för mycket pengar på en dator om du mest tänkt använda den för att till exempel surfa på internet och sköta bankärenden.

I sådana fall klarar du dig i regel bra med en enkel bärbar (laptop) eller en surfplatta. Aktiviteter som till exempel videoredigering, musikproduktion och krävande spel kräver i gengäld betydligt bättre prestanda hos datorn. Vid sådan användning är definitivt en stationär dator att föredra.

Har du en sådan dator har du också helt andra möjligheter att bygga ut den efter dina önskemål. En stationär dator brukar även hålla betydligt längre än en bärbar.

Den ger dig också ett bättre pris/prestanda förhållande. Om du sysslar med musik bör du kosta på dig ett bättre ljudkort och då helst ett externt och om bildbehandling är av stor vikt för dig bör du vara extra noga vid valet av skärm.

För att du ska få ut största möjliga nytta och glädje av din dator är det en klar fördel om du har kunskapen om vilka möjligheter som faktiskt finns med en modern dator och vilka typer av extrautrustning och mjukvara som finns på marknaden.

På sajten Datortips får du en hel del bra tips på vad du bör tänka på inför köpet av ny dator. Här får du även en massa bra förslag på olika bildbehandlingsprogram, kontorsprogram, inspelningsprogram med mera. Du får även tips om hur du gör din dator till en bra ljudanläggning, hur du kalibrerar din datorskärm, förklaring av vad datorvirus är och hur du skyddar din dator och mycket mera.

2 Sep 2013