Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

De bästa skidglasögonen

För att få riktigt bra skidglasögon så måste man tänka på vilka behov man har. Idag finns det gott om goggles för skidåkning och dessa finner man enkelt online. Olika märken har olika design och funktion, och priset kommer förstås att påverkas av hur avancerade glasögonen är.

Det allra viktigaste är kanske hur skidglasögonen sitter. Man måste uppleva att de är bekväma och att de inte sitter för hårt. Bra märken erbjuder flexibilitet med band som kan justeras för bästa passform. Man kan även se till att skaffa en modell som ger plats till vanliga glasögon under så att man inte behöver använda sig av kontaktlinser då man åker skidor.

En annan sak att tänka på är formen på skidglasögonens linser. Det finns platta varianter, rundade med platt front och fullkomligt rundade. De bästa skidglasögonen är de som är rundade hela vägen eftersom den ger bäst synfält då man åker. Man får dock räkna med att denna design kostar lite mer än den platta, och har man en mindre budget så kan man mycket väl nöja sig med en platt lins från ett kvalitetsmärke.

Numera så kan man räkna med UV skydd men ta ändå inte detta för givet. Om du vill ha riktigt bra skidglasögon så ska de ha ett gott skydd mot solen så att du inte riskerar att skada synen från det skarpa ljuset som finns på ett naturligt sätt när man befinner sig på gnistrande snö en solig dag.

Vi rekommenderar dig att skydda ögonen oavsett vart du befinner dig, men kanske ännu mer när du befinner dig på exempelvis skidsemestern då solen är extra stark och reflekterar mot den vita snön. Ventilationen brukar fungera från botten av glasögonen och från toppen, och det här måste också fungera så att man hela tiden får en luftgenomströmning i utrymmet över ögonen.

För att slippa problem med imma så bör man välja skidglasögon med dubbla glas och anti-imnings-effekt.

18 Mar 2013