Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Deffa: Ett träningsprogram för fettförbränning

Att deffa innebär att man bränner fett samtidigt som man ser till att behålla sin muskelmassa. I den här artikeln tänkte jag dela med mig av ett enkelt, men väldigt effektivt träningsprogram som fungerar lysande att följa under en deff.

Träningsprogrammet innehåller två delar:

 1. Förbränningsträning
 2. Styrketräning

Förbränningsträningen består av lågintensiv träning som till exempel raska promenader, och syftet med den är att öka din energiförbrukning. Styrketräningen består av tre pass i veckan då du lyfter tungt, dels i syfte att förbruka energi, men framförallt för att behålla din styrka och muskelmassa under din deff.

Förbränningsträningen ska utföras i 45 minuter varje dag, genom valfri aktivitet. Personligen gillar jag att ta en promenad på morgonen när jag deffar, då det är ett skönt sätt att vakna till, men morgonpromenader har (trots vad många säger) ingen särskild effekt på din fettförbränning. Med det avklarat går vi nu in på styrketräningsprogrammet.

Träningsprogrammet består av två olika pass: A och B.

Pass A:

 • Knäböj 5 x 5
 • Bänkpress 5 x 5
 • Chins 5 x Max

Pass B:

 • Marklyft 5 x 5
 • Militärpress 5 x 5
 • Skivstångsrodd 5 x 5

Du utför alltså 5 set av 5 repetitioner, med en vikt som är precis så tung att du klarar av det. Undantaget är chins där du gör 5 set med så många repetitioner som möjligt.

Du ska som sagt träna tre styrketräningspass under din deff, och dessa bör du ha minst en vilodag emellan. Du utför hela tiden varannat pass, det vill säga ena veckan gör du A, B, A, och nästa vecka gör du B, A, B. Ett exempel på hur det kan se ut:

 • Måndag: A
 • Onsdag: B
 • Fredag: A

Det här är ett enkelt, men inte lätt, träningsprogram som definitivt kommer hjälpa dig behålla din muskelmassa och styrka under deffen. Kom ihåg att det viktigaste för en effektiv fettförbränning är att du gör av med mer energi än du får i dig. Det är vad som avgör ifall vågen kommer att gå nedåt eller ej.

Se även till att sova 8 timmar per natt och äta proteinrikt, så kommer du vara riktigt deffad när sommaren är här.

 

18 Apr 2012